těstoviny
Libovolné (nejlepší pro tento recept jsou asi penne)
brokolice
sýr
Co dům dal (lze použít tavený cottage i eidam)
mléko
masox
Malý kousek
1
stroužek
česnek
polévkové koření
provensálské koření
Postup přípravy receptu
1
Těstoviny uvaříme dle návodu tak, aby byly o něco tvrdší na zkus než jsme zvyklí (cca o tři minuty kratší dobu než je uvedeno na obalu) a přihodíme k nim do vody stroužek česneku. Vedle si v hrnci nebo na pánvi v mléce mírně podusíme na malé kousky nakrájenou brokolici (cca 3-5 minut), přihodíme kousek bujónu, polévkové koření, sýr a mícháme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne.
2
Když jsou těstoviny hotové, slijeme je a spolu se stroužkem česneku je nasypeme do hrnce k brokolici. Důkladně promícháme, posypeme najemno drceným (!) provensálským kořením a necháme ještě tak pět minut provařit.
Dala jsem kousek modrého sýra, smetanu ke šlehání a místo provensálského tymián a bazalku. Mňam..
Michaela Ferjani
|17. 1. 2009 11:44
Díky za recept, moc rodině chutnal, sýr jsem dala měkký, strouhaný eidam a trochu nivy. Provnsálské koření jsem vynechala a přidala trošku sušené bazalky. Výborné.