Netradiční, ale vynikající a hlavně rychlé, jsou těstoviny podávané s bílými fazolemi z plechovky, připravenými s řapíkatým celerem na slanině, cibulce, česneku a bylinkách.
Dejte vařit vodu na těstoviny. Cibuli pokrájejte nadrobno, řapíky celeru oloupejte a nakrájejte na malé kousky, slaninu na kostičky, česnek rozdrťte naplocho nožem a nasekejte nadrobno, stejně jako rozmarýn a petrželku.
Ve velké pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a orestujte cibuli, celer a slaninu. Asi po 3 minutách přidejte rozmarýn a česnek. Restujte ještě asi 2 minuty. Mezitím slijte fazole, propláchněte je studenou vodou, nechte okapat a přidejte do pánve. Promíchejte a pár minut prohřejte.
3
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Do pánve přidejte asi naběračku vody z těstovin, varem tekutinu zredukujte na hustší omáčku, bude to trvat minutu až dvě. Omáčku dochuťte solí a pepřem. Do pánve přidejte scezené těstoviny, vše dobře promíchejte, aby se těstoviny dobře obalily. Rozdělte je na talíře, zasypejte strouhaným parmazánem, nasekanou petrželkou a nakonec zastříkněte trochou olivového oleje.