• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s artyčoky a rajčaty
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s artyčoky a rajčaty

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s artyčoky a rajčaty
Těstoviny s artyčoky a rajčaty
Těstoviny s artyčoky a rajčaty
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • těstoviny kratke (spiraly, penne...), cca 70-80 g na osobu
    • 4
      ks artyčoky
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky artyčoků (dáme pozor abychom špičky odřízli i s dostatečným kouskem listů), ořežeme stonek a artyčok přeřízneme podélně na půl. Pokud je v artyčoku chmýří a pichlavé mladé lístky, musíme je vyřezat. Takto získame měkkou a jedlou část artyčoku. Každý očištěný artyčok vkládáme do misky s vodou smíchanou se šťávou z citronu (jinak artyčok zčerná).
2
Rajčata nakrájíme na kostky. Artyčoky propláchneme a podélně nakrájíme na kousky. V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, přidáme rajčata, česnek, artyčoky, trochu petrželky, podlijeme trochou vody (cca 100 ml), osolíme a promícháme. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme a přidáme k směsi artyčoků a rajčat, přidáme opět trochu petrželky, můžeme opepřit. Promícháme a ihned podáváme. Porce můžeme dodatečně pokapat panenským olivovým olejem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská "bramboračka" s artyčoky

Italská "bramboračka" s artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blackcheese | 17. 4. 2013 11:46

    Jedla jsem téměř denně ve Španělsku, když jsem tam žila. Nejčastěji prostě jen oloupou až k jedlé části, nakrájí na drobné půlměsíčky, k tomu česnek a posolí a pokapou olivovým olejem .... je to hořký a těžko kousatelný, ale přitom moc dobrý. Dělí se to tam na dva tábory, podobně jako u oliv - buď milovník nebo odpůrce 8-) Tento recept jsem zkoušela s artyčokama z plechovky, koupila jsem tuším v Globusu. Chutná to moc fajn a už jsem přemejšlela nad zlepšovákama, jako třeba nadrobno nakrájená šunka nebo tak něco :-)

  • Katka | 13. 12. 2012 08:19

    Vypadá to lákavě a ráda bych je zkusila, ale nikde jsem je ještě neviděla :-( . Dají se běžně koupit? Jakou mají chuť?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Z těstovin Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Česnek Olivový olej Petrželka Rajčata Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

174
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
123
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
72
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Nová vítězka Elite Model Look: Jsem kluk a říkám si Dexter! Chodí s milionářem Dejčmarem

Nová vítězka Elite Model Look: Jsem kluk a říkám si Dexter! Chodí s milionářem Dejčmarem

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Těstoviny pepperoni
Těstoviny pepperoni
Těstoviny po Italsku
Těstoviny po Italsku
Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí
Těstoviny s paprikou, ricottou a…
Těstoviny s avokádovou omáčkou
Těstoviny s avokádovou omáčkou
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s brokolicí a ořechy
Těstoviny s brokolicí a ořechy
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s artyčoky a rajčaty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact