g
špagety
nebo jiný druh těstovin předem uvařených v osolené vodě, cca
300
g
kuřecí maso
prsní nebo stehenní řízky
sůl
pepř mletý
2
stroužek
česnek
dle chuti, cca
1
lžíce
sušená rajčata
pokrájená, plnější
1
hrst
bazalka
lístky
olej
vývar
voda z těstovin nebo víno
Postup přípravy receptu
1
Špagety (necelou polovinu půl kilového balení) nebo jiné těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě a scedíme.
2
Během vaření špaget si ve vyšší pánvi s trochou rozpáleného oleje osmažíme na nudličky nebo kostičky pokrájené osolené a opepřené kuřecí maso ze všech stran, ke kterému po osmažení přidáme krátce osmažit drobně nasekaný česnek. Přidáme jemně pokrájená sušená rajčata, podlijeme (zastříkneme) troškou vývaru nebo vodou ze špaget, případně bílým vínem a necháme probublat. Do pánve přisypeme vařené špagety, dle chuti můžeme opepřit či dosolit a necháme je za občasného prohození (promíchání) prohřát. Na závěr přisypeme do pánve drobně nasekanou čerstvou bazalku, promícháme a můžeme podávat.
3
Před podáváním těstoviny dozdobíme dle chuti například lístky bazalky, třešňovým rajčátkem nebo hoblinkami sýra dle vlastní chuti.