Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje. Když mají požadovanou tvrdost, tak je slijeme (neproplachujeme!) a ihned smícháme s máslem, na kousky natrhanou šalvějí a parmezánem. Žádnou ingrediencí nešetříme. Vše promícháme dokud se máslo nerozpustí a ihned podáváme. Každou porci ješte dodatečně můžeme posypat parmezánem.
2
Jeden z "rychlých" receptů mé italské tchýně. Rychlý a jednoduchý, sice trochu kalorický, ale i tady platí, že v jednoduchosti je síla. Vyborné jsou i takto ochucené gnocchi. Neuvadím množství ingrediencí, daváme "od oka".
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarka O.
|20. 9. 2011 20:38
Ano, výborná klasika, dělám často právě s gnocchi, opékám je na másle a pak k nim přihodím šalvěj a navrch škrabkou na brambory krouhnu parmazán. Uznávám bez mučení, že Italové jsou mistři jednoduchých a přitom výborných chutí :-P :-)