těstoviny
kratke (penne, spiraly...) 70-100 g na osobu
3
ks
rajčata
dobre zrala
5
ks
ančovičky
10
ks
černé olivy
cca, vypeckovane
80
g
tuňák
v oleji
oregáno
necele pul lzicky
panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody.
2
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Olivy nakrájíme podélně na kousky. Z tuňáka slijeme olej a ančovičky rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme rajčata, olivy, tuňáka a ančovičky. Promícháme a necháme jen prohřát, nevaříme. Přisypeme oregano, můžeme trochu osolit, ale opatrně, protože ancovičky a tuňák již sůl obsahují. Uvařené těstoviny slijeme, neproplachujeme a přidáme je ke směsi v pánvi. Promícháme a podáváme.
3
Jedná se o klasický italský recept, často jej dělá má italská tchyně a také jsem na něj narazila v italském časopise.