Na rozpálenou pánev nalijeme bílé víno, necháme krátce povařit (aby se zbavilo alkoholu), přidáme slaninu pokrájenou na kousky, pórek a houby. Promícháme a vaříme asi 2 minutky, přidáme sůl, pepř. Přilijeme smetanu, přihodíme špenátové lístky, vložíme těstoviny a prohřejeme je.
2
Nakonec vmícháme krátce žloutek a můžeme ochutit muškátovým oříškem. Servírujeme v hlubokém talíři, vytvoříme kopeček na vrch dokončíme strouhaným parmezánem a lísky bazalky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|18. 2. 2008 18:14
Manzel je lepsi jede pracovat do cesky restaurace, protoze se jmenui Farfalle alfredo a se pouziva parmska sunka. ne maslo, ne zampiony, etc.
Marketa
|30. 11. 2007 04:54
Manžel je šéfkuchař v italské restauraci a omáčku Alfredo dělají jinak - smetana, maslo, parmazán, pepř a sůl. Alfredo je jen ta omáčka, pak se dělá různě třeba s kuřecím masem a brokolicí, se žampiony a tak.
kometka
|29. 11. 2007 14:04
jednou jsem tyto těstoviny jedla v mexiku,v italské restauraci a nikdy na tu výbornou chut nezapomenu.takže děkuji za tip,hned vyzkouším