Podle návodu si uvaříme fussili (nejlépe se na recept hodí - dále např. spaghetti, macarony), scedíme a jemně přelijeme olivovým olejem/máslem.
2
Rozehřejeme si pánev a přidáme cca 2-3 lžíce oleje z ančoviček (příp.olivový olej). Na pánev poté přidáme strouhanku a v oleji ji promícháme. Posléze přidáme na plátky nakrájený česnek, nasekaný tymián (i sušený - můžeme přidat i špetku oregána), chili podle chuti a ančovičky, tentokrát už bez oleje. Vše velmi dobře mícháme a čekáme, až se ančovičky doslova "rozpustí" - důležité je naporcovat si je na menší kousky - (cca 4 minuty) a celá směs nám krásně zezlátne. Poté přidáme naše al-dante fusilli a vše spolu promícháme. Na závěr přidáme šťávu z 1/2 citrónu (+/- podle chuti) a můžeme podávat.
3
Je nutné dodržet přesný postup a nevynechat žádnou ingredienci - dohromady se jejich chutě náramně doplňují.
4
Recept pochází z knihy Jamieho Olivera "Ministry od food" - výborný recept, doporučuji!