Uvaříme těstoviny a propláchneme je studenou vodou. Osmahneme cibulku a přidáme nahrubo nakrájené žampiony, taktéž osmahneme, poté podlijeme trochou vody a osolíme. Žampiony vydusíme (až se odpaří voda) a necháme vychladit. Nakrájíme zeleninu, spolu se žampiony smícháme s těstovinami a špekem. Osolíme a opepříme, přidáme bazalku podle chuti.
2
I. Buď přidáme prolisovaný česnek a bylinkový dresing, II nebo si umícháme dresing vlastní, z majolky (či bílého jogurtu)a hořčice. Nakonec vmícháme prolisovaný česnek.
3
Na závěr naservírujeme na mísu (talíře) a ozdobíme vejcem nakrájeným na plátky nebo na čtvrtky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petik
|9. 12. 2013 17:56
Super!!
Simča Sládková
|25. 5. 2010 20:52
Tedy odleželo se to, snědlo se to a bylo to SUPER!!!! Už dlouho jsem si na těstovinovém slátu nepochutnala, jako na tomto!!! Pokud máte žampiony rádi, vřele doporučuji...
Simča Sládková
|22. 5. 2010 21:06
Salát jsem připravila, bude zítra k večeři (mám zkušenost, že jsou tyto saláty lepší, když se proleží. Marinádu jsem dělala z majonézy (vanička 100g) + 2 lžíce bílého jogurtu Hollandia + 2 lžíce plnotučné hořčice + malá lžička dijonské Bona hořčice. Zatím to vypadá výborně, uvidím jaké to bude po zaležení a co na to zítra rodina....
Simča Sládková
|22. 5. 2010 15:04
Nevím, kdo je autor, ale je to báječné. Dostala jsem košíček žampionů a tak jsem hned zkusila... Nebyla domarajčata, ale to nevadí, navíc jsem posypala naťovou cibulkou a byla perfektní večeře....