Oloupaný česnek nakrájejte na velmi jemné plátky. Rajčatům nařízněte slupky a spařte je vroucí vodou. Očištěné fazolky podélně rozkrojte na tenké nudličky. Vsypte do vroucí osolené vody, velmi krátce povařte a ihned zchlaďte studenou vodou. Oloupané cibule nakrájejte na nudličky a spolu s fazolkami osmažte na rozehřátém oleji. Snižte plamen, přidejte česnek a rajčata, pak lehce podrcené olivy (zmáčkněte je hranou dlaně) a kapary. Dochuťte solí a pepřem. Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Těstoviny uvařte ve větším množství vroucí osolené vody tak, aby zůstaly dost pevné na skus, a promíchejte se zeleninou. Připravte si 4 obdélníky pečicího papíru a rozdělte na ně směs těstovin a zeleniny, konce stočte a zavažte kuchyňským provázkem, abyste získali jakési balíčky. Položte je na plech a pečte asi 15 minut. Pak vyjměte, papír pootevřete, aby mohla uniknout pára, a balíčky podávejte včetně papíru jako celou porci.