Nejdříve si nakrájíme maso na kostky a oloupeme cibuli. V kastrolu rozpálíme olej (sádlo) a cibuli na něm osmahneme. Jakmile zesklovatí, přidáme nakrájené maso, po všech stranách opečeme, osolíme a zalijeme vývarem (můžeme jej připravit i z masové kostky). Přikryjeme pokličkou a dusíme, až je maso téměř měkké. Občas zkontrolujeme, zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.
2
Zatím si oloupeme česnek, rozdrtíme černý pepř (v hmoždíři, v mlýnku na koření), nastrouháme sýr, nakrájíme kyselé okurky na kolečka.
3
Ke konci dušení masa přidáme prolisovaný česnek, pepř, okurky, rajčatový protlak i kečup, promícháme a ještě chvíli společně prohřejeme. Potom smícháme s uvařenými těstovinami a servírujeme.
4
Samozřejmě v kombinaci s trochou zeleniny nebo se zeleninovým salátem je to také zajímavé. (Na obrázku je i mrkvový salát s rozinkami a pomerančem.)
5
Poznámky: Toto jídlo je poměrně jednoduché a je vhodné pro vaření na chatě i chalupě. Dobře se i ohřívá a chutná i druhý den, když se dobře odleží.