V receptu, se píše jedna Hera...tudíž, když jedna tak celá a Hera celá má 250gramů....menší Heru jsem nikdy neviděla...jogurt to samé 250gramů....pokud by byl ten velký, napíše se velké balení...Jinak recept výborný, jednoduchý, srozumitelný a moc dobrý...Děkuji za něj...moc nám chutnalo...
V receptu, se píše jedna Hera...tudíž, když jedna tak celá a Hera celá má 250gramů....menší Heru jsem nikdy neviděla...jogurt to samé 250gramů....pokud by byl ten velký, napíše se velké balení...Jinak recept výborný, jednoduchý, srozumitelný a moc dobrý...Děkuji za něj...moc nám chutnalo...
Tady to testo je Vynikajici. Dekujeme ze Skotska ;-)
Uzasne testo, dekuii z Floridy! Krasne Vanoce vsem.
Takže druhé těsto jsem nechala cca 3/4 hodiny odležet a výsledek byl úžasný. Jen se rozplývalo na jazyku. Jedno jsem dělala se zlatou hanou, druhé s herou a obě dopadly výborně. Ještě chci vyzkoušet s máslem.
Hledala jsem nějaké těsto na štrúdl, abych nemusela pokaždé do krámu pro listové. Tento recept se mi zalíbil a musím říct, že je super. Jednoduchá příprava, krásně pružné těsto, netrhá se ani nepraská. Měla jsem čtyři standardní nohavice a velice nám chutnalo. Ale ještě lepší bylo druhý den, kdy se štrůdl krásně uležel a nasákl vlhkost jablek. Pekla jsem na 170 °C asi 40 minut. Manžel ujídal tak dlouho, že prostě nic nezbylo, takže budu muset dělat další várku :-)
Moc dobré těsto :-) vyšlo mi to na šest nohavic. Dobře se zpracovávalo, po upečení se rodinka na něj vrhla a asi budeme péct znovu.:-) mňam :-*
Těsto je skvělé. Moc dobře se s ním pracuje. Jenom jsem neměla bílý jogurt tak jsem dala vanilkový snad to neva. Teď peču jsem zvědavá na výsledek. :-D
Těsto je skvělé, voňavé (dělám teda zásadně z másla), dobře se s ním pracuje a je chutné i po upečení. Jdu ho právě dělat už potřetí.
2 Šišky štrůdlu jsou v troubě a s těstem se pracuje opravdu krásně.Jsem zvědavá co mi nato manžel poví. :-\ To on štrůdlík rád.Děkuji za recept a dobrou chut!!! :-*
Zdravím všechny milovníky dobrot.Právě jsem dopekla tento recept akorát nemám štrudl jako nohavice,ale rozválela jsem to na plech dala vrstvu jablíček ,rozinek atd a další vrstvou překryla a super.Možná bych i na to ovoce to těsto nastrouhala .A nejvíce se na dopečení těšil pejsek,který seděl celou dobu u trouby a slintal :-P :-P :-P :-P DĚKUJI ZA VÝBORNOU BUCHTU <3 <3 <3
Moc velká dobrota, děkuji :-) za recept
Opravdu moc dobrý.Děkuji
Tak neměl jsem Heru, nahradil jsem máslem.... když se přidá o malinko víc mouky tak mi mladá nevěřila, že to není linecký těsto. Práce s ním fantastická! Nelepí se a netrhá. Dokázal jsem vyválet těsto široké sotva 2-3mm a krásně se to smotalo bez potrhání. ;-)
Malý kelímek je 150g...omlouvám se,že jsem to tam nedopsala ;-) Jak dlouho se štrůdl peče Vám přesně nenapíšu...záleží kolik děláte kusů a jakou máte troubu.Já peču bez horkovzduchu dvě nohavice na 160 a 170 stupňů asi 45 minut a vrch potírám vajíčkem. Jinak děkuji těm kteří píší hezké komenty :-) ...a dá se s tímto těstem dělat i štrůdl na slano.
moc pěkné těsto,netrhá se,je vláčná ale neměla jsem jogurt,dala jsem zakysanou smetanu a je štrůdle moc dobrá!!Děkuji!!♥♥♥ :-*
Jsem zvědavá,akorát štrůdl peču:-)Těsto se dobře zpracovává,tak snad si pochutnáme:-).Jen nevím,jak dlouho asi péct.Budu furt v dosahu trouby,ale aspoň orientační čas by se měl k receptu doplnit. =-O
a jak dlouho se to peče?
Peču taky dlohé roky, ale nedávám vajíčko-je to zbytečné.
Tenhle štrůdl peču už roky a vždycky se povede. Recept už převzala spousta dalších. Dávám 1.
já z toho upeču 5 velkých štrůdlů :-) je vynikající
Chtěla bych se jen zeptat, na kolik kusů závinu vyjde podle tohoto receptu? Potřebovala bych tak 3 štrůdly Díky za odpověď
dnes odpoledne upekla a večer nic nezbylo ;-) vynikající, chutná mi víc, než štrůdl z listového těsta. Navíc s těstem se dobře pracuje, tak že děkuji za prima recept, budu ho péct ;-)
testo se me trhalo,jako trhanec,takze fakt ty pomery jsou na povazenou?... ;-)
Právě jsem ho upekla. Štrůdl jsem pekla dnes poprvé a je výborný. Těsto je opravdu jednoduché, nelepí a chutná výtečně. Plnila jsem jablky, hruškami, rozinkami naloženými v rumu, oříšky + vanikl.cukr,skořice. Díky za recept!!!! :-)
velice vyborny strudl, moc si na nem cela 8 clenna rodinka pochutnala :p :-)
Štrůdl dopadl výborně :-*
Také já se přidávám, těsto je vynikající, recept jednoduchý- pochopila jsem ho naprosto bez problémů... ;-) :-)
tleskám mendyi!!! výborná reakce a navíc vtipná :-)
Těsto výborné, jednoduché a rychlé, mohu doporučit. Pěkný den :-) :-) :-)
Strudl velice dobry, krehky, chrupavy. Misto jogurtu jde dat 3 navrsene lzice zakysane smetany, tim odpovidam ze maly kelimek jogurtu, jsou navrsene 3 lzice, polevkove.
pro rejpaly - vejce jsou též jinak velká a navíc existují minimálně tři barvy - teda kromě velikonočních,ovšem ta jsou vlastně už vařená - ovšem - nikde vlastně není napsáno,jestli se do receptu to vejce nedává vařené. :-P
To jsem si samozřejmě povšimla. Ale jak byl recept upraven? Přečtěte si prosím příspěvek Vařečky, vařečky. To je tak složité doplnit požadované údaje? Možná by mohla pomoci Simča, která má - jak sama říká - s receptem zkušenost. Hera bude nejspíše 250 g (ale jisté to není), ale co jogurt, pro mě je malý 250 g i 125 g, a to může být v těstě docela rozdíl.
Prosím všimněte si data příspěvku, ve kterém píšu o nápravě, patří k předchozí diskuzi. K nově započáté a mnou smazané diskuzi patří pouze oznámení, že jsem komentáře smazala.
Tak mi prosím, Hospodyňko, ukažte tu úpravu a nápravu, já ji totiž opravdu nevidím. Bylo nás tu dost, kreré jsme upozornily na to, že tento recept je tak trochu k ničemu, alespoň pro ty méně zkušené pekařky. To je taková práce napsat text trochu srozumitelněji, aby mu rozuměli i začátečníci? Nedávno se tu tvrdilo, že všechny tenhle web spoluvytváříme. Jak, když všechny naše požadavky jsou hned atakovány a následně mazány?
Kverulant: notorický stěžovatel, stálý nespokojenec, člověk, který si neustále stěžuje, domáhá se svého domnělého práva, též sudič, svárlivý, nesnášenlivý člověk.
Můžete to mazat, paní Turková, donekonečna. Znovu opakuji, že si z nás děláte legraci, pokud tvrdíte, že recept byl upraven. To se za Kovářů opravdu stát nemohlo!!!
Upravila? To mě asi šálí zrak, vždyť je tam stále totéž! Děláte si z nás legraci?
Malý bílý jogurt je 50 g, 75 g, 100 g, 145 g nebo kolik na půl kila mouky? Balení Hery je 125 g , 250 g, 750 g nebo 1000 g?
Příspěvky, které se týkají výhradně toho, jak má recept vypadat, jsou smazány, protože nepatří sem, ale do fóra. Děkujeme za pochopení.
H. Hospodyňka - asi by bylo lepší , kdybyste naprosto komkrétně označila příspěvky, které VY považujete za žvásty a které se tedy mají smazat.Já si je pročetla a receptu se týkají, tedy snahy o jasně zadané suroviny a postup. Když dle vás "nějaký cizozemec" recept nepochopí, tak tu tedy nemá co dělat ten recept, ne příspěvky - ty jsou k věci pro vylepšení psaní receptu pro všechny bez rozdílu, odkud pochází.Hezký den.
Snažně prosím moderátory, zda by nešly smazat ty s porminutím už žvásty, které nesouvisí s tímto konrétním receptem nebo neobsahují žádnou konrétní informaci. Začátečník či cizozemec, který si nebude jistý množstvím, si dozajista mezi téměř 19000 recepty najde nějaký popisnější. Děkuji.
Jo, ještě mne napadlo, že mám s tímto receptem zkušenost, že je lepší ho nechat odležet - třeba udělat ráno a píct po obědě... Mouka uvolní lepek a těsto je tažnější, pružnější... Takže třeba i tuto informaci by mohl někdo uvítat.
Také se přidávám k předešlým příspěvkům.Tohleto naštěstí znám už nějaké roky.Chápu stručnost,věcnost.Ovšem balení čehokoliv se i mění-toho jsme svědkem pořád.Když někdo zkouší a nemá o tom páru,tak je složitější.Nejsme tu dementi,ale mě by chybělo i jak se peče-na kolik asi stupňů.To u moučníků je dost důležité,dá se tím pokazit celé snažení.Když zkouším něco nového, sama mám raději podrobnější rozpis :-)
...tiež som za presné udávanie množstva surovín a trocha viac popísaný postup tiež neuškodí, pretože menej zdatným kuchárkam alebo začiatočníkom 1 balenie Hery a 1 malý jogurt nič nehovorí a čo s cestom? Na ako hrubo vyvaľkať, podsypať, alebo nepodsypať pri vaľkaní a rôzne iné pripomienky , to všetko je potrebné pre tých , ktorí s pečením nemajú až také skúsenosti a chceli by ich získať.
Práce kvapná, málo platná! Zase jsme u toho, ale dělat práci poctivě a chtít to od jiných, považují někteří za zcela nepřístojné! Ne všichni jsou však zdatní kuchaři a třeba vůbec nevědí, jak se štrůdl připravuje, že nestačí jenom vypracovat těsto, ale že je ho třeba také vyválet, naplnit a upéci.
Deniso klidně se stydět můžeš, ale je pravda, že u nás mívají také různě velké balení Hery. Za zadávání přesných váhových údajů tu lobuji už dlouho... A já bych byla ještě rejpavější - ono spoustu lidí žije v cizině a třeba už i ve 2. generaci a neví, co je Hera. Takže by mělo být uvedeno (třeba v závorce) že jde o rostliný margarín, určený k pečení. Já vím, že pro nás, co ji skoro denně používáme, jde o zbytečný údaj (stejně jeko že se ze surovin má vypracovat těsto), ale buďme tolerantní k těm, kdo jsou nezkušení, v cizině, nebo jen potřebují na všechno podrobný návod, protože si nejsou jistí, zda by to bez něho zvládli.
Denisa Vincenzova - musím odporovat - u nás v Albertu i Kauflandu mívají balení Hery jak po 500 g, tak i 1000g, v Lídlu pak i 750g!!! Malý bílý jogurt - gramáže od 50 g, 100g,130 g a výše (400 g není samozřejmě malý jogurt)Takže právě začátečník fakt těžko odhadne množství, i když jje tam 500 g mouky, na to se mi zdá třeba 100g jogurtu málo.Jinak recept znám a dělám, jen používám 250 g Hery a 300 g jogurtu
Tak pri hledani receptu na strudl jsem se opetovne presvedcila jak neuveritelne rypavi, s nicim nespokojeni,kriticti a uroven nemajice, lide mezi nami jsou. I dite by pochopilo,ze Hera znamena 250g baleni, tj.1balicek. Mila pani Kucerova, recept mate uzasny a pro dobrotu na zebrotu. Stydim za sve spoluobcany!
Po dohodě s autorkou, jsem recept upravila, všecko se dá napravit, měla jsem napsat dříve aby nedošlo k nedorozumění. Díky za pochopení.
Marie, ono tam původně ani to kouzelné slůvko vypracujeme těsto nebylo. A rozhodně to není rýpání, pouze jsem si dovolila poukázat na některé nedostatky, které by třeba začínající hospodyňky od tohoto receptu mohly odradit.
Chci se zastat Pavly Kučerové,recept je výstižný a pokud má název "na štrůdl",tak nevím co by víc měla dodávat.Já když vidím recept půl kilometru dlouhý,tak mě to spolehlivě odradí.
Dnes jsem výše uvedený recept vyzkoušela, už jen kvůli tomu co se bude dít, když vysypu ingredience na vál, nebudete věřit, těsto jsem i bez návodu vypracovala a můžu říct, že lepší recept jsem tady najít nemohla.
přesně tak jak píše Maruška Chocholová,dodávám-nejsme tady dementi kteří nic nechápou,recept je velice srozumitelně napsaný.
Myslím si, že sa netreba urážať. Podľa mňa tu nikto nekritizuje, ale poukazuje na nedostatky v popise a príprave tej štrúdly. Treba si z komentárov vziať vždy ponaučenie. Nie všetci sú tu rodení kuchári a mladým to dobre padne, keď sú ingrediencie aj postup, až po výsledok pekne popísaný. Príjemné varenie všetký praje Klára
když je někde napsáno-VYPRACUJEME TĚSTO,tak snad napadne každého,že se to těsto vypracuje na vále rukama,a ne ,že ho vysypeme na vál a budeme na něj jenom koukat!
Poslyšte, proč rejpete, Kovářovi? Kde je úroveň?
Pavla Kučerová: toto byste mohla říct i u receptu n a svíčkovou, vždyť je to přece tak "logické", že musí z ingrediencí vzniknout omáčka a maso se musí tepelně zpracovat ... Naštěstí každý autor neuvažuje jako vy.
Bohužel to těsto nelistuje - nejsou tam jednotlivé vrstvy, uvidíte až tohle vyzkoušíte
Je tam jasně napsané že je to těsto na štrůdl tak se omlouvám že jsem tam nepřipsala že se ingredience smíchají dohromady a vypracuje se těsto.Mě to přijde logické.Jaký štrůdl si z toho uděláte je vaše věc protože je mnoho způsobů jak udělat štrůdl-slaný,sladký co vás napadne.Děkuji za pochopení
A dál? Že by těsto vzniklo jen vsypáním ingrediencí na vál...?
Můžete celou
pardon - 1/4 Hery nebo 1/4 kg (čili celá) ? díky
Štrůdl