• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Těsto na štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Těsto na štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těsto na štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      dl pivo
    • 500
      g hladká mouka
    • jablka
    • strouhanka (Na posypání)
    • cukr
    • rozinky (Nemusí být)
    • strouhané ořechy
    • 1
      ks omega

Postup přípravy receptu

1
Mouku, pivo a nastrouhanou Omegu zpracujeme v těsto (líp se nám bude propracovávat), rozdělíme si ho většinou na tři díly. Rozválíme, posypeme trochu strouhankou, dáme strouhaná jablka, posypeme cukrem (kdo má rád sladší), pár rozinek a mleté ořechy, zabalíme a přendáme na vymazaný plech. Takto uděláme zbylé dva díly.
2
Pečeme v předehřáté troubě dozlatava.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN - ŠTRÚDL - od mojí babičky :-)

NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN -…

Jablečný závin (štrúdl)

Jablečný závin (štrúdl)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M. | 22. 10. 2016 18:12

    Omega je ztužený tuk, hnusná chemie, dejte klasické máslo, bude to lahodné.

  • Lucie Levová | 17. 9. 2010 16:48

    super těto, neměla jsem omegu, tak jsem dala olej a taky vpoho,díky za recept a doporučuji, pěkně se s ním pracuje

  • Natalie Hujová | 7. 8. 2010 17:42

    ahoj. tak jsem vcera psala ze recept na testo z ramy,jogurtu a mouky je vyborne. Ovsem ten strudl byl nejaky tvrdy. nemuzete me nekdo poradit .

  • Natalie Hujová | 6. 8. 2010 19:45

    jj souhlasím. rama, jogurt, mouka. výborné,křehké. Těsto krásně vláčné.

  • Petr Šeda | 21. 3. 2009 13:58

    Velmi spolehlivý a několikrát vyzkoušený recept. Všem doporučuji!

  • Jana Hrušková | 11. 9. 2008 16:06

    Tenhle recept znám už dlouho, je opravdu osvědčený a spolehlivý. Těsto se netrhá, i když je po rozválení průsvitné.

  • Anna Valova | 30. 10. 2006 11:01

    Děkuji autorce za recept na štrůdl, rama, mouka, jogurt. je to pravda, s těstem se moc hezky pracuje, netrhá se, nelepí se a v troubě nepopraská. Nikdy už jiný pect nebudu. Díky! Anina

  • Anonym | 7. 10. 2006 16:42

    Zkuste někdy toto těsto: 1/2 kg hladké mouky, 1 máslová Rama (250g) a 1 malýbílý jogurt. Těsto se dá vyválet i na 1 mm a vůbec se nelepí a netrhá.

  • andylek | 22. 9. 2005 08:43

    znam to pod nazvem pivni strudl, ta omega se tam muze dat uplne rozpustena a testo je pak hned hotove, nechavame ho pak tak pul hodky odpocinout a mezitim pripravujeme jablka, je to moc dobre a nenarocne

  • Anonym | 1. 12. 2004 15:47

    Omega je ztužený,pokrmový tuk.Také se to používá místo oleje na smažení.

  • Anonym | 30. 11. 2004 22:47

    Co je to Omega? Je to jako sadlo nbo maslo? Jsem v zahranici a zadnou Omegu tu urcite nesezenu. Diky za radu

  • Petra | 10. 5. 2004 11:27

    Tento recept znám,je velmi dobrý,těsto se zpracovává a není to časově náročné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Omega Pivo Rozinky Strouhané ořechy Strouhanka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Sekaný španělák
Sekaný španělák
28
Segedínský guláš
Segedínský guláš
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
23
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Těsto na štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact