Mouku, pivo a nastrouhanou Omegu zpracujeme v těsto (líp se nám bude propracovávat), rozdělíme si ho většinou na tři díly. Rozválíme, posypeme trochu strouhankou, dáme strouhaná jablka, posypeme cukrem (kdo má rád sladší), pár rozinek a mleté ořechy, zabalíme a přendáme na vymazaný plech. Takto uděláme zbylé dva díly.
Velmi spolehlivý a několikrát vyzkoušený recept. Všem doporučuji!
Jana Hrušková
|11. 9. 2008 16:06
Tenhle recept znám už dlouho, je opravdu osvědčený a spolehlivý. Těsto se netrhá, i když je po rozválení průsvitné.
Anna Valova
|30. 10. 2006 11:01
Děkuji autorce za recept na štrůdl, rama, mouka, jogurt. je to pravda, s těstem se moc hezky pracuje, netrhá se, nelepí se a v troubě nepopraská. Nikdy už jiný pect nebudu. Díky! Anina
Anonym
|7. 10. 2006 16:42
Zkuste někdy toto těsto: 1/2 kg hladké mouky, 1 máslová Rama (250g) a 1 malýbílý jogurt. Těsto se dá vyválet i na 1 mm a vůbec se nelepí a netrhá.
andylek
|22. 9. 2005 08:43
znam to pod nazvem pivni strudl, ta omega se tam muze dat uplne rozpustena a testo je pak hned hotove, nechavame ho pak tak pul hodky odpocinout a mezitim pripravujeme jablka, je to moc dobre a nenarocne
Anonym
|1. 12. 2004 15:47
Omega je ztužený,pokrmový tuk.Také se to používá místo oleje na smažení.
Anonym
|30. 11. 2004 22:47
Co je to Omega? Je to jako sadlo nbo maslo? Jsem v zahranici a zadnou Omegu tu urcite nesezenu. Diky za radu
Petra
|10. 5. 2004 11:27
Tento recept znám,je velmi dobrý,těsto se zpracovává a není to časově náročné.