• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Těsto na štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Těsto na štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těsto na štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      dl pivo
    • 500
      g hladká mouka
    • jablka
    • strouhanka (Na posypání)
    • cukr
    • rozinky (Nemusí být)
    • strouhané ořechy
    • 1
      ks omega

Postup přípravy receptu

1
Mouku, pivo a nastrouhanou Omegu zpracujeme v těsto (líp se nám bude propracovávat), rozdělíme si ho většinou na tři díly. Rozválíme, posypeme trochu strouhankou, dáme strouhaná jablka, posypeme cukrem (kdo má rád sladší), pár rozinek a mleté ořechy, zabalíme a přendáme na vymazaný plech. Takto uděláme zbylé dva díly.
2
Pečeme v předehřáté troubě dozlatava.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN - ŠTRÚDL - od mojí babičky :-)

NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN -…

Jablečný závin (štrúdl)

Jablečný závin (štrúdl)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M. | 22. 10. 2016 18:12

    Omega je ztužený tuk, hnusná chemie, dejte klasické máslo, bude to lahodné.

  • Lucie Levová | 17. 9. 2010 16:48

    super těto, neměla jsem omegu, tak jsem dala olej a taky vpoho,díky za recept a doporučuji, pěkně se s ním pracuje

  • Natalie Hujová | 7. 8. 2010 17:42

    ahoj. tak jsem vcera psala ze recept na testo z ramy,jogurtu a mouky je vyborne. Ovsem ten strudl byl nejaky tvrdy. nemuzete me nekdo poradit .

  • Natalie Hujová | 6. 8. 2010 19:45

    jj souhlasím. rama, jogurt, mouka. výborné,křehké. Těsto krásně vláčné.

  • Petr Šeda | 21. 3. 2009 13:58

    Velmi spolehlivý a několikrát vyzkoušený recept. Všem doporučuji!

  • Jana Hrušková | 11. 9. 2008 16:06

    Tenhle recept znám už dlouho, je opravdu osvědčený a spolehlivý. Těsto se netrhá, i když je po rozválení průsvitné.

  • Anna Valova | 30. 10. 2006 11:01

    Děkuji autorce za recept na štrůdl, rama, mouka, jogurt. je to pravda, s těstem se moc hezky pracuje, netrhá se, nelepí se a v troubě nepopraská. Nikdy už jiný pect nebudu. Díky! Anina

  • Anonym | 7. 10. 2006 16:42

    Zkuste někdy toto těsto: 1/2 kg hladké mouky, 1 máslová Rama (250g) a 1 malýbílý jogurt. Těsto se dá vyválet i na 1 mm a vůbec se nelepí a netrhá.

  • andylek | 22. 9. 2005 08:43

    znam to pod nazvem pivni strudl, ta omega se tam muze dat uplne rozpustena a testo je pak hned hotove, nechavame ho pak tak pul hodky odpocinout a mezitim pripravujeme jablka, je to moc dobre a nenarocne

  • Anonym | 1. 12. 2004 15:47

    Omega je ztužený,pokrmový tuk.Také se to používá místo oleje na smažení.

  • Anonym | 30. 11. 2004 22:47

    Co je to Omega? Je to jako sadlo nbo maslo? Jsem v zahranici a zadnou Omegu tu urcite nesezenu. Diky za radu

  • Petra | 10. 5. 2004 11:27

    Tento recept znám,je velmi dobrý,těsto se zpracovává a není to časově náročné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Omega Pivo Rozinky Strouhané ořechy Strouhanka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Bramborové placky

Bramborové placky

Mouřeníny

Mouřeníny

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

49
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
42
Houbový guláš
Houbový guláš
41
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
35
Špagety s mořskými plody
Špagety s mořskými plody
31
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Těsto na štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact