pizza mouka
Semolina na podsypání, olej na vytření mísy
Postup přípravy receptu
1
Mouku nasypte do mísy kuchyňského robotu a promíchejte. V půllitru smíchejte rozdrobené droždí s vodou. Robot s hnětacím hákem zapněte na nízkou rychlost, přilévejte vodu s droždím a hněťte přibližně 5 minut, až bude těsto hladké. Poté přidejte sůl, zrychlete otáčky a hněťte ještě dalších 5 minut, těsto se přestane lepit na stěny mísy.
Těsto dejte do velké mísy vytřené olejem, překryjte potravinářskou fólií a nechte při pokojové teplotě kynout alespoň 4 hodiny. Těsto můžete také uložit do ledničky a nechat pomaličku kynout přes noc.
3
Vykynuté těsto rozdělte a vytvarujte 2–4 hladké bochánky, naskládejte je na plech potřený olejem, zakryjte fólií a uložte do chladu do doby, než se pustíte do přípravy pizzy.