V míse smíchejte sekanou, vejce, sůl, pepř, nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek (případně sušené nebo kandované brusinky, borůvky nebo švestky). Vše dobře promíchejte a nádivku nechte odležet.
3
Místo sušeného ovoce lze použít i pistáciové ořechy, olivy nebo kapari.
4
Krůtí nebo kuřecí maso nakrájejte na plátky, jemně posolte a popepřete.
5
Formu na paštiku nebo dort vyložte několika plátky slaniny. Přetřete 1/3 nádivkou
6
překryjte polovinou krůtích řízků, třetinou nádivky, zbytek krůt a poslední třetina nádivky.
7
Povrch nádivky pokryjte plátky slaniny a zalijte brandy. Povrch můžete ozdobit větvičkou bazalky nebo vinným listem.
8
Pečeme 1 hodinu při 200°C.
9
Podáváme teplé s bramborem, jako teplý předkrm s bílým pečivem nebo studené se zeleninovým salátem a chlebem.
10
Nářez lze použít i jako základ studené mísy.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Ked mozem okomentovat , terrine je ovela stavnatejsia ked sa pecie tradicne zakryta ako robia vo francuzsku vo vodnom kupely tzv. Bain Marie.a ked sa dokonci nechat ju vychladnut a zatazit dacim tazsim a odlozit cez noc do ladnicky aby sa dala pekne krajat , vyborne , robime casto . :-)