• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Napište svůj komentář k receptu

Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 125
      g máslo
    • pepř mletý
    • 1
      hrst bazalka (červená nebo zelená) + navíc na ozdobu
    • 125
      ml smetana ke šlehání (či zakysaná)
    • 1
      lžička rozmarýn nasekaný
    • 1
      hrnek olivy kalamata - vypeckované (250 ml)
    • 1
      ks lilek oloupaný a rozpůlený
    • 1
      ks hrušky oloupaná a rozpůlená
    • mořská sůl
    • 125
      g camembert
    • 2
      lžička nasekaný česnek
    • extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Na obě poloviny lilku rozetřete lžičku česneku. Lilek a hrušky položte na plech pokrytý pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte 10 až 15 minut. Mezitím na troše oleje orestujte zbývající česnek.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

2
Přidejte polovinu oliv a rozmarýnu a promíchejte. Okořeňte. Vlijte smetanu a v mixéru zpracujte do hladké nebo mírně drsné konzistence. Přidejte máslo s bazalkou. Na teplé talíře rozdělte omáčku, položte na ni lilek a hrušky. Sýr mírně nahřejte v mikrovlnné troubě a položte na lilky.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

3
Ozdobte lístky bazalky a zbývajícími olivami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Lilek se sýrem feta

Lilek se sýrem feta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové FOOD
Zdravě i chutně Salát Zelenina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Camembert Extra panenský olivový olej Hrušky Lilek Máslo Mořská sůl Nasekaný česnek Olivy Pepř mletý Rozmarýn Smetana ke šlehání

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Míchaná vejce s avokádem

Míchaná vejce s avokádem

Alibábovka

Alibábovka

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

85
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
58
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
26
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…
22
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…
20
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Teplý ovocný koláč
Teplý ovocný koláč
Teplý ovocný koláč - rohlíkový
Teplý ovocný koláč - rohlíkový
Teplý salát s klíčky
Teplý salát s klíčky
Teplý salát z kořenové zeleniny
Teplý salát z kořenové zeleniny
Terijaki ze svíčkové
Terijaki ze svíčkové
  • Recepty.cz
  • Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact