• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Napište svůj komentář k receptu

Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 125
      g máslo
    • pepř mletý
    • 1
      hrst bazalka (červená nebo zelená) + navíc na ozdobu
    • 125
      ml smetana ke šlehání (či zakysaná)
    • 1
      lžička rozmarýn nasekaný
    • 1
      hrnek olivy kalamata - vypeckované (250 ml)
    • 1
      ks lilek oloupaný a rozpůlený
    • 1
      ks hrušky oloupaná a rozpůlená
    • mořská sůl
    • 125
      g camembert
    • 2
      lžička nasekaný česnek
    • extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Na obě poloviny lilku rozetřete lžičku česneku. Lilek a hrušky položte na plech pokrytý pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte 10 až 15 minut. Mezitím na troše oleje orestujte zbývající česnek.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

2
Přidejte polovinu oliv a rozmarýnu a promíchejte. Okořeňte. Vlijte smetanu a v mixéru zpracujte do hladké nebo mírně drsné konzistence. Přidejte máslo s bazalkou. Na teplé talíře rozdělte omáčku, položte na ni lilek a hrušky. Sýr mírně nahřejte v mikrovlnné troubě a položte na lilky.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

3
Ozdobte lístky bazalky a zbývajícími olivami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Lilek se sýrem feta

Lilek se sýrem feta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové FOOD
Zdravě i chutně Salát Zelenina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Camembert Extra panenský olivový olej Hrušky Lilek Máslo Mořská sůl Nasekaný česnek Olivy Pepř mletý Rozmarýn Smetana ke šlehání

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosovo-tvarohový dort

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

34
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s…
22
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
14
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
13
Vaječné muffiny ve slanině
Vaječné muffiny ve…

Zajímavé články

Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
AHA.cz Slováček hází ručník do ringu: S Dádou to už nezvládáme

Slováček hází ručník do ringu: S Dádou to už nezvládáme

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Společnost má na ženy nesplnitelné nároky. Řekněte F®CK IT a buďte konečně taková, jaká chcete

Společnost má na ženy nesplnitelné nároky. Řekněte F®CK IT a buďte konečně taková, jaká chcete

Blesk.cz Anička Slováčková (†29): Konečně bude mít pietní místo! Mohou za to fanoušci...

Anička Slováčková (†29): Konečně bude mít pietní místo! Mohou za to fanoušci...

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Další doporučené recepty:

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Teplý ovocný koláč
Teplý ovocný koláč
Teplý ovocný koláč - rohlíkový
Teplý ovocný koláč - rohlíkový
Teplý salát s klíčky
Teplý salát s klíčky
Teplý salát z kořenové zeleniny
Teplý salát z kořenové zeleniny
Terijaki ze svíčkové
Terijaki ze svíčkové
  • Recepty.cz
  • Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact