• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Napište svůj komentář k receptu

Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 125
      g máslo
    • pepř mletý
    • 1
      hrst bazalka (červená nebo zelená) + navíc na ozdobu
    • 125
      ml smetana ke šlehání (či zakysaná)
    • 1
      lžička rozmarýn nasekaný
    • 1
      hrnek olivy kalamata - vypeckované (250 ml)
    • 1
      ks lilek oloupaný a rozpůlený
    • 1
      ks hrušky oloupaná a rozpůlená
    • mořská sůl
    • 125
      g camembert
    • 2
      lžička nasekaný česnek
    • extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Na obě poloviny lilku rozetřete lžičku česneku. Lilek a hrušky položte na plech pokrytý pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte 10 až 15 minut. Mezitím na troše oleje orestujte zbývající česnek.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

2
Přidejte polovinu oliv a rozmarýnu a promíchejte. Okořeňte. Vlijte smetanu a v mixéru zpracujte do hladké nebo mírně drsné konzistence. Přidejte máslo s bazalkou. Na teplé talíře rozdělte omáčku, položte na ni lilek a hrušky. Sýr mírně nahřejte v mikrovlnné troubě a položte na lilky.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

3
Ozdobte lístky bazalky a zbývajícími olivami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Lilek se sýrem feta

Lilek se sýrem feta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové FOOD
Zdravě i chutně Salát Zelenina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Camembert Extra panenský olivový olej Hrušky Lilek Máslo Mořská sůl Nasekaný česnek Olivy Pepř mletý Rozmarýn Smetana ke šlehání

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Máslová vánočka

Máslová vánočka

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

37
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
36
Domácí kečup
Domácí kečup
35
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
31
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
27
Cuketa plněná mletým masem
Cuketa plněná mletým…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Teplý ovocný koláč
Teplý ovocný koláč
Teplý ovocný koláč - rohlíkový
Teplý ovocný koláč - rohlíkový
Teplý salát s klíčky
Teplý salát s klíčky
Teplý salát z kořenové zeleniny
Teplý salát z kořenové zeleniny
Terijaki ze svíčkové
Terijaki ze svíčkové
  • Recepty.cz
  • Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact