• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Napište svůj komentář k receptu

Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 125
      g máslo
    • pepř mletý
    • 1
      hrst bazalka (červená nebo zelená) + navíc na ozdobu
    • 125
      ml smetana ke šlehání (či zakysaná)
    • 1
      lžička rozmarýn nasekaný
    • 1
      hrnek olivy kalamata - vypeckované (250 ml)
    • 1
      ks lilek oloupaný a rozpůlený
    • 1
      ks hrušky oloupaná a rozpůlená
    • mořská sůl
    • 125
      g camembert
    • 2
      lžička nasekaný česnek
    • extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Na obě poloviny lilku rozetřete lžičku česneku. Lilek a hrušky položte na plech pokrytý pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte 10 až 15 minut. Mezitím na troše oleje orestujte zbývající česnek.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

2
Přidejte polovinu oliv a rozmarýnu a promíchejte. Okořeňte. Vlijte smetanu a v mixéru zpracujte do hladké nebo mírně drsné konzistence. Přidejte máslo s bazalkou. Na teplé talíře rozdělte omáčku, položte na ni lilek a hrušky. Sýr mírně nahřejte v mikrovlnné troubě a položte na lilky.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

3
Ozdobte lístky bazalky a zbývajícími olivami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Lilek se sýrem feta

Lilek se sýrem feta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové FOOD
Zdravě i chutně Salát Zelenina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Camembert Extra panenský olivový olej Hrušky Lilek Máslo Mořská sůl Nasekaný česnek Olivy Pepř mletý Rozmarýn Smetana ke šlehání

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Americké hovězí

Americké hovězí

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Žampionová játra

Žampionová játra

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

26
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…
21
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Ovesné pražmové pirožky,…
17
Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Caprese

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Kůrka podstoupil další zákrok: Čtvrtá operace během dvou let!

Kůrka podstoupil další zákrok: Čtvrtá operace během dvou let!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Teplý ovocný koláč
Teplý ovocný koláč
Teplý ovocný koláč - rohlíkový
Teplý ovocný koláč - rohlíkový
Teplý salát s klíčky
Teplý salát s klíčky
Teplý salát z kořenové zeleniny
Teplý salát z kořenové zeleniny
Terijaki ze svíčkové
Terijaki ze svíčkové
  • Recepty.cz
  • Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact