hrst
bazalka
(červená nebo zelená) + navíc na ozdobu
125
ml
smetana ke šlehání
(či zakysaná)
1
lžička
rozmarýn
nasekaný
1
hrnek
olivy
kalamata - vypeckované (250 ml)
1
ks
lilek
oloupaný a rozpůlený
1
ks
hrušky
oloupaná a rozpůlená
mořská sůl
125
g
camembert
2
lžička
nasekaný česnek
extra panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Na obě poloviny lilku rozetřete lžičku česneku. Lilek a hrušky položte na plech pokrytý pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte 10 až 15 minut. Mezitím na troše oleje orestujte zbývající česnek.
Přidejte polovinu oliv a rozmarýnu a promíchejte. Okořeňte. Vlijte smetanu a v mixéru zpracujte do hladké nebo mírně drsné konzistence. Přidejte máslo s bazalkou. Na teplé talíře rozdělte omáčku, položte na ni lilek a hrušky. Sýr mírně nahřejte v mikrovlnné troubě a položte na lilky.