Uvaříme brambory - na kostky, velikost jako na přílohu, dáme do mísy spolu s cibulí nakrájenou na půlkolečka, kyselou okurkou též na půlkolečka, osolíme, opepříme, přidáme plnotučnou hořčici. Zlehka spojíme velkou lžicí, vše dohromady. Poměr množství surovin děláme od oka a ochutnáváme. Mělo by tam být dost cibule, její syrovou chuť lehce stáhne kyselá okurka a hořčice vše spojí dohromady, takže to při podávání "kydnete" na talíř.
...výborný, jen okurek dávám na kilo brambor o něco méně a dělám alespoň hodinu před podáváním, aby se trochu proležel ...také je dobré brambory před zamícháním zakápnou trochou oleje
Marie Horáková
|6. 11. 2006 09:51
Salát znám a máme ho moc rádi, ale udělám si zálivku z hořčice a oleje - do hrníčku dám hořčici a pomalu za stálého šlehání - stačí vidličkou, přilévám olej a trochu octa nebo nálevu z okurek. Nám chutná nejvíc ke karbanátkům nebo k sekané. Krájím opačně, brambory na tenké plátky a cibuli a okurky na jemné kostičky.Zálivka by se měla dávat na teplé brambory, protožte ji lépe natáhnou a jsou dobře ochucené.Dávám 1.