• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Teplé slané vdolky s čedarem
Napište svůj komentář k receptu

Teplé slané vdolky s čedarem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Teplé slané vdolky s čedarem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 315
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička sůl cca
    • 100
      g máslo
    • 130
      g sýr čedar nebo jiný podobný sýr
    • 1
      ks vejce
    • 200
      ml kyselé mléko (i trochu více)
    • 3
      lžíce sezamová semínka (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl dát do kuchyňského robotu a promísit. Přidat máslo a pulzovat pár vteřin, až vznikne drobenka. Přidat vejce, 2 lžíce mléka a sýr - opět pulzovat. Začne vznikat lepkavé těsto. Přidat zbytek mléka, mixovat v robotu dokud se nezačne tvořit jednolitá koule. Přendat na vál a 6-8 x promíchat rukama. Těsto bude i potom lepkavé. Lžící (já používám kulatou naběračku na zmrzlinu), dělat bochánky a skládat na vymaštěný plech. Povrch sypat sezamem. Péci do zlatohněda 25-30 minut, při teplotě 180 °C.
2
Podávají se teplé k salátu, předkrmům nebo i jen tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slané muffiny se špenátem a čedarem

Slané muffiny se špenátem a čedarem

Omeleta s čedarem

Omeleta s čedarem

Quiche s čedarem a rajčaty

Quiche s čedarem a rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka L. | 20. 9. 2005 08:31

    Pokud vycházím z funcí mého robota, tak "pulzováním" by měly být myšleny krátké míchací intervaly. Pro tuto funkci je vybavena většina robotů tlačítkem, které udrží robot v chodu pouze při jeho tisknutí. Jakmile se tlačítka přestanete dotýkat, robot přestane míchat. Takže "pulzování" docílíte střídavým tisknutím a uvolňováním tlačítka. Tyto míchací intervaly jsou výborné právě pokud nechcete docílit úplné rozmíchání či rozsekání hmoty, ale pouze jemné smísení. Snad jsem to pochopila i vysvětlila správně :o)

  • Airan Novakova | 19. 9. 2005 16:45

    Nezlobte se, nerozumim tomu - co znamena "pulzovat" ? Tohle slovo slysim poprve, je to "michat" ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Pokrmy Přílohy Z mléka / sýra Z mouky/obilovin Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlá soda Kyselé mléko Máslo Prášek do pečiva Sezamová semínka Sůl Sýr Čedar Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce

Brambory s kuřecím masem na kari a…

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

70
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
38
Rajčatový salát s vejci
Rajčatový salát s vejci
35
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jakub Prachař po rvačce v letadle: Zachmuřený zpátky v Česku! První foto po návratu

Jakub Prachař po rvačce v letadle: Zachmuřený zpátky v Česku! První foto po návratu

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Teplé slané vdolky s čedarem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact