• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Teplé slané vdolky s čedarem
Napište svůj komentář k receptu

Teplé slané vdolky s čedarem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Teplé slané vdolky s čedarem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 315
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička sůl cca
    • 100
      g máslo
    • 130
      g sýr čedar nebo jiný podobný sýr
    • 1
      ks vejce
    • 200
      ml kyselé mléko (i trochu více)
    • 3
      lžíce sezamová semínka (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl dát do kuchyňského robotu a promísit. Přidat máslo a pulzovat pár vteřin, až vznikne drobenka. Přidat vejce, 2 lžíce mléka a sýr - opět pulzovat. Začne vznikat lepkavé těsto. Přidat zbytek mléka, mixovat v robotu dokud se nezačne tvořit jednolitá koule. Přendat na vál a 6-8 x promíchat rukama. Těsto bude i potom lepkavé. Lžící (já používám kulatou naběračku na zmrzlinu), dělat bochánky a skládat na vymaštěný plech. Povrch sypat sezamem. Péci do zlatohněda 25-30 minut, při teplotě 180 °C.
2
Podávají se teplé k salátu, předkrmům nebo i jen tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slané muffiny se špenátem a čedarem

Slané muffiny se špenátem a čedarem

Omeleta s čedarem

Omeleta s čedarem

Quiche s čedarem a rajčaty

Quiche s čedarem a rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka L. | 20. 9. 2005 08:31

    Pokud vycházím z funcí mého robota, tak "pulzováním" by měly být myšleny krátké míchací intervaly. Pro tuto funkci je vybavena většina robotů tlačítkem, které udrží robot v chodu pouze při jeho tisknutí. Jakmile se tlačítka přestanete dotýkat, robot přestane míchat. Takže "pulzování" docílíte střídavým tisknutím a uvolňováním tlačítka. Tyto míchací intervaly jsou výborné právě pokud nechcete docílit úplné rozmíchání či rozsekání hmoty, ale pouze jemné smísení. Snad jsem to pochopila i vysvětlila správně :o)

  • Airan Novakova | 19. 9. 2005 16:45

    Nezlobte se, nerozumim tomu - co znamena "pulzovat" ? Tohle slovo slysim poprve, je to "michat" ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Pokrmy Přílohy Z mléka / sýra Z mouky/obilovin Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlá soda Kyselé mléko Máslo Prášek do pečiva Sezamová semínka Sůl Sýr Čedar Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Zamilovaná očka

Zamilovaná očka

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

32
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
31
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
22
Asklepiovo řecké Souvlaki
Asklepiovo řecké Souvlaki

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Teplé slané vdolky s čedarem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact