Předehřejeme si troubu a připravíme si plech, na který položíme pečící papír. Změklé máslo utřeme s česnekem a natřeme na plátky veky. Na veku položíme plátek anglické slaniny a posypeme sýrem.
2
Takto připravené chlebíčky naskládáme na plech a pečeme asi 20 minut při 160 °C, až jsou krásně křupavé. Po upečení ozdobíme kečupem a posypeme pórkem. Tyto teplé chlebíčky dělám raději než ty klasické.
3
Další tipy: pro vegetariány se dají udělat jen se sýrem a se zeleninou a vůbec variant je hafo :-) Jsou dobré i studené.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Evička
|28. 11. 2013 20:30
@ Hela: Vyzkoušela jsem a jsou výborný. Děkuji za nápad.
Anonym
|13. 9. 2007 09:01
p.Helo,ty s jablky musí být pecka.Vyzkouším.Možná by šla i kremžská hořčice,ale asi by to bylo moc sladké,spíš dionská hořice.....
Anonym
|13. 9. 2007 09:01
p.Helo,ty s jablky musí být pecka.Vyzkouším.Možná by šla i kremžská hořčice,ale asi by to bylo moc sladké,spíš dionská hořice.....
Zita Matejkova
|13. 9. 2007 01:05
Dávám za 1,protože jsou opravdu dobré,Já klasiku taky nedělám,pouze s pikantní sýrovou pomazánkou,rajčaty,cibulkou a nastrouhaným sýrem.Radši dělám obložené mísy a různé jednohubky.
Hela -
|12. 9. 2007 20:33
Ano, máte pravdu, variant je mnoho. Dávám 1 a přidám jednu neobvyklou, naší nejoblíbenější. Veku potřít máslem, pak obyč hořčicí, na to plátek jablka, přikrýt sýrem, zasypat jemnými plátečky cibule a zapéct.
Lenka
|12. 9. 2007 12:24
Já dělám obdobně, chlebíčky potřu máslem, nandám na ně salám (šunkový, suchý..)na to žampiony z konzervy,červenou papriku ze skleničky, postrouhám sýrem a dám zapéct do trouby, dokud okraje nejsou křupavé a dozlatova:)
airan
|13. 4. 2006 14:54
Bezva recept, jen bych zamenila kecup s platkem rajcete:-) Dalsi dobry napad kteremu rikam "raz-dva, hotovo!"
Marsí
|13. 4. 2006 12:46
Určitě o bude dobré..dělám podobně svým chlapům večeři - aby neměli klasický chleba se salámem, tak na plech položím krajíčky chleba, potřu kečupem, pokladu salámeme, plátky rajčat, posypu oregánem a strouhaným sýrem (někdy přidám pórek) a zapeču v troubě....no zatím nikdy neremcali...:o))..je to rychlé a chutná to..
Jitka Bublová
|13. 4. 2006 09:50
Zní to zajímavě, ukládám do oblíbených a vyzkouším. Dělám podobné - veku natřu taveným sýrem smíchaným s vejcem a zapeču, pak spodní stranu potírám stroužkem česneku. A dát ještě nahoru tu slaninku, to se mi moc líbí, díky za nápad!!