Listové těsto do tenka rozválíme, pokud možno do kruhového tvaru, dáme-li ho na pečící papír, usnadníme si práci s přenášením a vytahováním hotové pizzy, potřeme rajčatovým protlakem, česnekovou pastou, mám k dispozici domácí, nevím, zda je k dostání i v obchodě, ale stejně dobře se dá nahradit prolisovaným česnekem nebo sušeným česnekem, posypeme oregánem. Na to poklademe plátky slaniny, kroužky cibule a posypeme nastrouhanou (nadrobenou) nivou. Vložíme do vyhřáté trouby, těsto je tenoučké, a tedy hotové hned, vytahuji "od oka", když je sýr rozteklý a okraje křupavé. Pizza je výborná, tenká stejně jako z pizzerie.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Honza
|31. 3. 2014 18:58
Jako svobodný mládenec, je toto moje oblíbené jídlo. Pizza vydrží i 2 dny v ledničce a těsto nestvrdne.
Já mám rád smetanový základ a používám 31% smetanu do které prolisuji česnek a přidám koření dle chuti.DOPORUČUJI
Jindřich
|2. 3. 2014 23:12
S přítelkyní jsme si nevidomky místo těsta na pizzu koupili listové a nakonec to tak špatné nebylo, ale listové těsto příště už ne-e ;-) ;-)
Jindřich
|2. 3. 2014 23:12
S přítelkyní jsme si nevidomky místo těsta na pizzu koupili listové a nakonec to tak špatné nebylo, ale listové těsto příště už ne-e ;-) ;-)
Martina Štěpánková
|16. 2. 2010 17:16
Milá Lenko, troubu stačí na 180 (alespoň ta naše to zvládá:), ale na tomto receptu není co zkazit - když budeš péct na 200, budou rychleji křupavější okraje...
lenka galvasová
|6. 2. 2010 18:30
Mám mít troubu rozehřátou na 200 C,anebo stačí 180?
Miroslava Severová
|5. 2. 2010 21:35
souhlasím, taky dělám z lístového, zrovna včera byla k večeři a dala jsem zavařené papriky a rajské - jako na lečo, kousek uzeniny a hodně sýra.Nemá chybu.