sojová omáčka
(nejvhodnější je Kikkoman) k podávání
4
ks
krevety
zbavených střívka
řapíkatý celer
oloupaný a nakrájený na tenké tyčinky
mrkev
nakrájená na tyčinky
paprika
barevná, nakrájená na proužky
krůtí prsa
či kuřecí prsa, nakrájená po vláknu na proužky
Postup přípravy receptu
1
Do remosky nalijte asi centimetrovou vrstvu oleje, přiklopte víkem a zapněte ji. V misce spolu prošlehejte vejce, mouku, sůl a tolik vody, aby vám vzniklo řídké těsto. Do něj namáčejte krevety, zeleninu a maso a hned vše vkládejte do remosky. Smažte dozlatova. Vyjměte, přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách. Podávejte s citronem nebo limetkou a sójovou omáčkou k namáčení tempury.