Bůček uvařím s kořením (tj. bobkový list, celý pepř, nové koření, trochu tymiánu) a česnekem(počet česneků se řídí chutí). Nechám zchladnout a na ještě vlahý, naplácám kašičku z rozmačkaného česneku, asi 2 lžiček kari koření a sladké papriky a trochu vývaru. Zabalím pevně do alobalu a nechám odležet v lednici 3-4 dny.
2
Krájí se na plátky a na čestvý chleba. Je to pochoutka nejen k televizi, ale hlavně když se nás sejde více přátel, tak se po něm jen zapráší.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Patrick Schmitt
|22. 4. 2007 03:29
Mensi namitka: Divoke koreni obsahuje jalovec...na ten se tady nejak velkoryse zapomnelo...
Renata Kolářová
|16. 1. 2007 19:33
Bůček jsem ještě nikdy nevařila a trochu se bojím, že na něm zůstane příliš mnoho tuku než při pečení, kdy se tuk vypeče. Myslíte, že bych mohla bůček i upéct a pak na něj dát kašičku nebo upéct i s kašičkou?
Pavlína
|1. 11. 2006 18:31
Vyzkoušeli jsme, provoněli jsme celý dům, je to skvělé. Doporučujeme.
anna
|31. 10. 2006 12:02
jo tak to znam a delam, je to vynikajici..
Lucie Hrabcová
|27. 10. 2006 12:17
A pak nemá být český národ "vyžraný" Ale asi to chutná dobře.
Tereza Jarčušková
|23. 10. 2006 12:51
Ak bôčik pečiem, tak ho posolím a posypem rascou a potom pečiem.
Anonym
|23. 10. 2006 11:09
A je ještě lepší, když se místo vaření upeče a pak napatlá kašičkou.
Hana Rožníčková
|23. 10. 2006 10:36
Tak tohle znám, jen po uvaření " opatlám " maso grilovacím kořením. Než dám maso vařit, tak do něj prošpikuju česnek, nemusí se šetřit. Je to dobré nechat uležet, potom nakrájím na veku a nahoru přidám nakrájenou cibuli na kolečka. Fakt výborné, např. na silvestra.