• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Napište svůj komentář k receptu

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 100
      g rozinky
    • 300
      ml cider
    • 4
      ks jablka
    • 50
      g máslo
    • 4
      ks medové perníčky
    • 1,50
      kg telecí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce olej arašídový
    • 1
      ks bouquet garni
    • 6
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Troubu zahřejte na 180°C a připravte si náplň. Rozinky nechte nabobtnat ve 200 ml cidru. Oloupaná jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kousky a za mírné teploty povařte s polovinou másla do změknutí, asi 4 minuty (průběžně míchejte). Rozinky vymačkejte a přidejte k jablkům. Vmíchejte nadrcené perníčky.
2
Maso rozkrojte na plát a zlehka naklepejte. Z obou stran osolte, z vnitřní strany opepřete. Doprostřed uložte náplň, pevně zarolujte a převažte potravinářským provázkem. V pekáčku rozehřejte olej, ze všech stran opečte maso, přidejte k němu bouquet garni a neloupaný česnek a upečte, asi 45 minut. Průběžně podlévejte zbytkem cidru. Vyjměte pečeni a udržujte ji v teple. Do pekáčku dolijte zbytek cidru, případně trochu vody, seškrábněte přípečky a rozehřejte v nich zbytek másla. Maso nakrájejte, na talířích přelijte omáčkou, přiložte česnek a podávejte.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí závitky Toskána

Telecí závitky Toskána

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí FOOD
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bouquet garni Česnek Cider Jablka Máslo Medové perníčky Olej arašídový Pepř mletý Rozinky Sůl Telecí maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

prejt

prejt

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
16
Květákové řízky
Květákové řízky
14
Krtkovy muffiny
Krtkovy muffiny

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Další doporučené recepty:

Telecí ossobuco na houbách
Telecí ossobuco na houbách
Telecí perkelt
Telecí perkelt
Telecí plátky s avokádem
Telecí plátky s avokádem
Telecí řízky
Telecí řízky
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí závitky Toskána
Telecí závitky Toskána
  • Recepty.cz
  • Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact