Troubu zahřejte na 180°C a připravte si náplň. Rozinky nechte nabobtnat ve 200 ml cidru. Oloupaná jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kousky a za mírné teploty povařte s polovinou másla do změknutí, asi 4 minuty (průběžně míchejte). Rozinky vymačkejte a přidejte k jablkům. Vmíchejte nadrcené perníčky.
2
Maso rozkrojte na plát a zlehka naklepejte. Z obou stran osolte, z vnitřní strany opepřete. Doprostřed uložte náplň, pevně zarolujte a převažte potravinářským provázkem. V pekáčku rozehřejte olej, ze všech stran opečte maso, přidejte k němu bouquet garni a neloupaný česnek a upečte, asi 45 minut. Průběžně podlévejte zbytkem cidru. Vyjměte pečeni a udržujte ji v teple. Do pekáčku dolijte zbytek cidru, případně trochu vody, seškrábněte přípečky a rozehřejte v nich zbytek másla. Maso nakrájejte, na talířích přelijte omáčkou, přiložte česnek a podávejte.