• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Napište svůj komentář k receptu

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 100
      g rozinky
    • 300
      ml cider
    • 4
      ks jablka
    • 50
      g máslo
    • 4
      ks medové perníčky
    • 1,50
      kg telecí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce olej arašídový
    • 1
      ks bouquet garni
    • 6
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Troubu zahřejte na 180°C a připravte si náplň. Rozinky nechte nabobtnat ve 200 ml cidru. Oloupaná jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kousky a za mírné teploty povařte s polovinou másla do změknutí, asi 4 minuty (průběžně míchejte). Rozinky vymačkejte a přidejte k jablkům. Vmíchejte nadrcené perníčky.
2
Maso rozkrojte na plát a zlehka naklepejte. Z obou stran osolte, z vnitřní strany opepřete. Doprostřed uložte náplň, pevně zarolujte a převažte potravinářským provázkem. V pekáčku rozehřejte olej, ze všech stran opečte maso, přidejte k němu bouquet garni a neloupaný česnek a upečte, asi 45 minut. Průběžně podlévejte zbytkem cidru. Vyjměte pečeni a udržujte ji v teple. Do pekáčku dolijte zbytek cidru, případně trochu vody, seškrábněte přípečky a rozehřejte v nich zbytek másla. Maso nakrájejte, na talířích přelijte omáčkou, přiložte česnek a podávejte.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí závitky Toskána

Telecí závitky Toskána

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí FOOD
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bouquet garni Česnek Cider Jablka Máslo Medové perníčky Olej arašídový Pepř mletý Rozinky Sůl Telecí maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Kuřecí prsa se žampiony II.

Kuřecí prsa se žampiony II.

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

52
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
30
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
24
Americké lívance
Americké lívance
24
Jablečná buchta
Jablečná buchta
23
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Telecí ossobuco na houbách
Telecí ossobuco na houbách
Telecí perkelt
Telecí perkelt
Telecí plátky s avokádem
Telecí plátky s avokádem
Telecí řízky
Telecí řízky
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí závitky Toskána
Telecí závitky Toskána
  • Recepty.cz
  • Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact