Ani perkelt (pörkölt), ani paprikáš a ani žiadny guláš sa v krajine pôvodu, teda v Maďarsku, NEZAHUSŤUJE!!! Okrem toho perkelt je bez smotany!!! So smotanou je paprikáš. Už by ste sa konečne mohli naučiť, kam ide smotana a kam nie a teda, čo je paprikáš a čo perkelt! Ale nič si z toho nerobte, na Slovensku je web "šéfkuchári" a ani tí to nevedia. Hranica s Maďarskom je v Bratislave na okraji mesta...! :-(
Když jsem si přečetla, že se specializuješ na syrovou stravu, proč si vaříš telecí? To není normální!
:-( =-O :-$
Tak "kulový"? Milá pani, velmi sa mýlite, zrejme z madarciny rozumiete len slovo Budapest. Perkelt (pörkölt) neobsahuje smotanu. Zato paprikáš (paprikás) ju obsahuje a to v závislosti od druhu mäsa: :-( kyslú alebo sladkú.
já myslela že v perkeltu jsou papriky :-\
souhlasím,to z perkeltu má jen název,nic víc......doporučoval bych se podívat po netu,co to perkelt vůbec je.
tohle neni perkelt.. perkelt se nezahušťuje a už vůbec se do něj nedáva smetana !
Naprosto bez chyby ať je to nebo to super recept, děkuji celé naší rodině chutnalo :-P
Ale kulovy. Autor to ma spravne. To slovo pochazi z madarstiny, proc tam asi pisi kuchari i v tech nejlepsich restauracich, ze tam je i smetana? On se nikdo neplete, ale to, protoze jinde jsou zdomacnele jine vyrazy. Mozna byste mel jit vy chytroline ucit kuchare do Madarska. ALe tam si troufam rici delaji ten vas paprikas na jinem levelu, tak pozor, abyste tam neprisel k urazu:-D Tyhle nacionalisty prosazujici uz jen nazvy sveho koloritu pod rouskou vareni mam nejradeji. Take by stalo za to, kdyz vytahuji paprikas zjistit, co to kde znamena...
tuto omáčku používám na všechny druhy masa s těstovinami či knedlíkem
Bylo to vynikjaící díky za recept
Vařila jsem o víkendu a všem moc chutnalo, děkuji za recept, dávám za 1 :-)
Perkelt je s paprikou bez smotany !Paprikas je so smotanouToto je kazdemu kucharovi jasne. Neplette si to