• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Telecí na víně
Napište svůj komentář k receptu

Telecí na víně

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Telecí na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g telecí maso
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      lžíce zázvor
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 0,50
      lžíce sojová omáčka
    • 0,50
      lžíce worcestrová omáčka
    • vývar
    • polohrubá mouka
    • pepř mletý
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Telecí maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáčku a osolíme, opepříme a okmínujeme, posypeme zázvorem. Takto připravené maso podlijeme bílím vínem a dáme péci do předem předehřáté trouby na 10 minut při 200 °C. Asi po 10 minutách pečení přidáme do pekáčku plnotučnou hořčici, sójovou a worchestrovou omáčku. Řádně promícháme. Takto upravené maso podléváme vývarem z kostky dle potřeby a pečeme doměkka. Po dopečení maso vyjmeme a zbývající šťávu zahustíme polohrubou moukou. Po provaření mouky vložíme maso zpět do pekáčku, necháme prohřát. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Telecí na divoko

Telecí na divoko

Telecí ossobuco na houbách

Telecí ossobuco na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Dvorská | 12. 2. 2010 14:35

    Moc dobré. Děkuji za prima inspiraci ;o) Doporučuji připíjen stejné víno (samozřejmě kvalitní), které dáváme do jídla. Je to moc chutné.

  • Babullka | 25. 2. 2007 18:13

    Dnes sem připravila rodince a sklidila jsem obrovský úspěch. Jedla jsem telecí poprvé v životě, takže nemůžu posoudit s jinými recepty, ale pro nás to byla delikatesa!! Jen zázvoru jsem dala jen půl lžíce, protože s ním nemám taky zkušenost, ale stačilo to bohatě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Hořčice plnotučná Kmín Pepř mletý Polohrubá mouka Sojová omáčka Sůl Telecí maso Vývar Worcestrová omáčka Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Buchta proti všem předpisům

Buchta proti všem předpisům

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Kuskus zapečený pod grilem

Kuskus zapečený pod grilem

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
24
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
21
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Nedvědovo trápení s hledáním nového trenéra: Generál na baterky? A v módě taky neskóruje

Nedvědovo trápení s hledáním nového trenéra: Generál na baterky? A v módě taky neskóruje

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Telecí na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact