Telecí maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáčku a osolíme, opepříme a okmínujeme, posypeme zázvorem. Takto připravené maso podlijeme bílím vínem a dáme péci do předem předehřáté trouby na 10 minut při 200 °C. Asi po 10 minutách pečení přidáme do pekáčku plnotučnou hořčici, sójovou a worchestrovou omáčku. Řádně promícháme. Takto upravené maso podléváme vývarem z kostky dle potřeby a pečeme doměkka. Po dopečení maso vyjmeme a zbývající šťávu zahustíme polohrubou moukou. Po provaření mouky vložíme maso zpět do pekáčku, necháme prohřát. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucie Dvorská
|12. 2. 2010 14:35
Moc dobré. Děkuji za prima inspiraci ;o) Doporučuji připíjen stejné víno (samozřejmě kvalitní), které dáváme do jídla. Je to moc chutné.
Babullka
|25. 2. 2007 18:13
Dnes sem připravila rodince a sklidila jsem obrovský úspěch. Jedla jsem telecí poprvé v životě, takže nemůžu posoudit s jinými recepty, ale pro nás to byla delikatesa!! Jen zázvoru jsem dala jen půl lžíce, protože s ním nemám taky zkušenost, ale stačilo to bohatě.