Telecí maso v celku (například plec) osolíme, opepříme, zpevníme provázkem do úhledného špalíčku a potřeme polovinou hořčice. Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na větší kusy (kostky, špalíky), cibuli na kostičky.
Na cca 40 gramech rozpuštěného másla se lžičkou oleje a novým kořením osmažíme ze všech stran připravené maso, ke kterému po osmažení přisypeme připravenou zeleninu s tymiánem, kterou také osmažíme do rozvonění. Po osmažení přidáme zbytek hořčice, tu se zeleninou ještě krátce smažíme (necháme vyčpět ostrost) a přilijeme vývar. Vývaru dáme asi 400 ml, dusíme pod poklicí na kamnech či v troubě do změknutí masa, za občasného promíchání, otočení masa a případného podlití.
3
Měkké maso vyndáme stranou, sundáme provázek, necháme před krájením asi 10 minut odpočinout.
4
Zeleninu dolijeme smetanou, dle potřeby i vývarem a můžeme po vyndání nového koření a větvičky z tymiánu rozmixovat a tím i omáčku prakticky zahustit. Ale my rádi zeleninu přiznanou, proto k ní přilijeme smetanu a omáčku zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody nebo troškou jíšky, poté ještě vše necháme provařit, případně dolijeme vývarem do požadované hustoty a dochutíme solí, pepřem.
5
Omáčku podáváme s pokrájeným masem na plátky a houskovým či kynutým knedlíkem.