• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Telecí líčka na víně
Napište svůj komentář k receptu

Telecí líčka na víně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 210 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g telecí maso líčka
    • 100
      ml hovězí vývar
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev + na ozdobu
    • 300
      g celer + na ozdobu
    • 4
      stroužek česnek
    • 8
      ks žampiony nakrájené na 1/8
    • 2
      lžíce rajský protlak kvalitní
    • 300
      ml červené víno
    • 150
      ml víno Marsala
    • 50
      g máslo nakrájené na drobné kostičky
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
  • Na petrželkový olej:
    • 1
      lžíce petržel hladkolistá, sekaná
    • olivový olej
  • Na pyré:
    • 500
      g brambory
    • 100
      ml mléko
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Líčka jsou dnes gastronomickým hitem. Maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovitým částem šťáva z něj skvěle rosoluje. My jsme zvolili dražší, ale delikátní líčka telecí.
2
**1.** Maso je zapotřebí nejprve očistit - zbavit všech blanek a šlach, abyste nakonec získali hezké, čisté plátky masa. Odřezky dejte hned vařit na vývar.
3
**2.** Cibuli a česnek oloupejte, mrkve a celer oškrabejte. Vše nakrájejte na větší kostičky.
4
**3.** Maso osolte a opepřete. Opečte ze všech stran v silnostěnném kastrolu na rozehřátém oleji.
5
**4.** Maso po opečení vyjměte a do kastrolu dejte připravenou zeleninu. Dobře promíchejte a osmažte ze všech stran. Přidejte rajský protlak.
6
**5.** Do základu vlijte oba druhy vína, zvyšte plamen a nechte alkohol odpařit, až začne výpek na dně kastrolu karamelizovat. Tím vytvoříte základ báječné, krásně voňavé omáčky.
7
**6.** Do kastrolu vraťte maso i se šťávou, kterou během stání pustilo. Podlijte trochou vývaru, kastrol přikryjte a na mírném plameni pomalu duste maso doměkka, což bude trvat nejméně hodinu. Ujistěte se, že je v kastrolu dost šťávy, případně přilévejte vývar.
8
**7.** Až bude maso měkké, znovu je vyndejte a všechnu zeleninu důkladně propasírujte. Omáčku svařte na potřebnou hustotu a nakonec do ní vmíchejte kostičky studeného másla - to ji krásně zahustí. Nechte i s masem stranou chvíli odpočívat. Mezitím dejte vařit brambory.
9
**8.** Měkké brambory rozšťouchejte s mlékem a máslem. Petrželku rozmělněte s olejem a použijte na zakápnutí bramborového pyré. Doprostřed dejte maso, ozdobte plátky zeleniny, přelijte omáčkou a můžete nosit na stůl. Dobrou chuť!
10
//Recept je podle Michala Pšeničky, šéfa restaurace Café Imperial.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Líčka na zelenině

Líčka na zelenině

Bylinkovo-celerová líčka

Bylinkovo-celerová líčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí
Maso Telecí Oběd Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Červené víno Česnek Cibule Hovězí vývar Máslo Mléko Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petržel Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Telecí maso Víno Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

197
Dýňová tortila
Dýňová tortila
53
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
50
Máslové řízky
Máslové řízky
48
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
36
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Iva Frühlingová chtěla pochvalu, ale... Trapas a výsměch!

Iva Frühlingová chtěla pochvalu, ale... Trapas a výsměch!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Telecí kapsa nadívaná žampiony
Telecí kapsa nadívaná žampiony
Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou
Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou
Telecí kýta na hříbkách
Telecí kýta na hříbkách
Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí
Telecí medailonky s parmskou šunkou a…
Telecí mleté biftečky se smetanou
Telecí mleté biftečky se smetanou
Telecí na divoko
Telecí na divoko
  • Recepty.cz
  • Telecí líčka na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact