Telecí maso nakrájíme na menší filátka, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na rozpáleném oleji a necháme stranou. Do výpeku dáme drobně nakrájenou cibulku, slaninu a posekanou šunku. Krátce orestujeme, zastříkneme bílým vínem a okořeníme bobkovým listem a mletým hřebíčkem. Do základu přidáme nakrájené čerstvé houby nebo namočené sušené a oloupaná posekaná rajčata, která zbavíme jadérek. Základ chvíli povaříme a urovnáme do něj pečená telecí filátka. Zvolna podusíme doměkka, aby šťáva získala potřebnou hustotu. Podávat můžeme se zeleninovým salátem a ochucenou rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petr
|6. 9. 2013 09:25
Mám pro vás další tip dobré telecí ... http://www.restaurantkandelabr.cz/cs/aktuality/items/teleci-osso-buco-v-milane-zboznuji.html
<a href="http://www.restaurantkandelabr.cz/cs/aktuality/items/teleci-osso-buco-v-milane-zboznuji.html">recept na telecí</a>