• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tatrankové pracny-voňavé
Napište svůj komentář k receptu

Tatrankové pracny-voňavé

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 21
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

35 porce
    • 360
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce celá
    • 100
      g moučkový cukr
    • 250
      g tuk
    • 5
      ks tatranka 33 gramové
    • 2
      ks sojový suk
  • Na obalení:
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
100% tuk si nastrouháme na hrubém struhadle. Tatranky a sojové suky rozdrtíme v mixéru (nebo umeleme). Smícháme všechny ingredience, vytvoříme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny v chladu odpočinout. Těstem plníme pracny, pečeme v předehřáté troubě zvolna dorůžova. Ještě teplé vyklopíme z formiček, pak obalíme v cukru.

RADA: Jak na cukroví bez másla a mouky?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pracny

Pracny

Tatrankové rohlíčky

Tatrankové rohlíčky

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 9. 12. 2018 18:58

    majkl1679: ...u nás s peče kolem 20-ti druhů cukroví a více a toto z táců mizí mezi prvními :) ...každý máme prostě jiné chutě :)

  • majkl1679 | 6. 12. 2018 17:52

    Nic moc ,, ale lepší než nic

  • Jolanka | 13. 12. 2016 06:00

    Děkuji za senzační recept, pracny nám moc chutnají.

  • Podolská | 6. 12. 2016 15:00

    Jsou vynikající. Trochu mi to připomíná cukroví, které jsem pekla z toho nepovedeného. To jsem dělala z nepovedených nebo polámaných kousků, ale tohle má velmi příjemnou a nezaměnitelnou chuť.

  • Martina Kottová | 29. 11. 2016 19:10

    Jsou výborný.Děkuji za recept a dávám velkou jedničku.

  • Sasa | 20. 11. 2016 07:07

    Vcera jsme je pekla a chutnaji i manzelovi, pro kterho je nejlepsi cukrovi na kolecka nakrajena klobasa a deti jsem od krabicky musela doslova odhanet :-) tento druh se teda ujal okamzite :-)

  • recepty73
    recepty73 | 30. 11. 2015 19:43

    ...to nemám vyzkoušené, ale myslím, že kdyby se přidal jemně mletý kokos a upravila by se konzistence těsta třeba přidáním trošky másla nebo tekutiny (mléko/voda), klidně by to šlo ...já tvrdím, že všechno jde, když se chce ;-) ...také hodně záleží i na formičkách ...čím jsou prý novější tím jsou horší ...já mám formičky po prababičce a ty ani nevymazávám, ale kdysi jsem například obdržel darem (jako výhru od Hery) formičky a ty tedy letěly...

  • cheimi | 30. 11. 2015 11:17

    zdravím-hledám inspiraci-na cukroví-když nedám sojový suk-co se stane-půjsou pracny špatně vyklápět?já bych je tam nedával ale nechci to zkazit-děkuji za rychlou odpověĎ-SNAD TU JEŠTĚ JSTE -když komentáře jsou z roku 2011cheimi O:-)

  • Hanka Cibulková | 19. 11. 2015 13:59

    Jsou výborné :-) děti křičely už od dveří co jsem dělala dobrého a tak pochopitelně muselo dojít i na ochutnávání :-) .

  • Heidi | 21. 12. 2013 19:10

    Moc dobré, šly mi krásně vyklápět na rozdíl od košíčků, děkuji za recept.

  • petra | 12. 12. 2013 15:26

    dobrý den tak fakt nevím co jsem mohla udělat špatně - dalal jsem tedy klasické tatranky co mají 47 g ale dopočítala jsem se aby to vyšlo jako u vás ty horaky 33 g - může být chyba jedině v této změně, ještě jserm si o ten suk zničila robota,ale to je moje chyba - říkala jsem si,že to snad alespoň bude za to stát,ale nevoní mi to tady vůbec a manželovi ani mě nijak zvlášt nechutnají, sladké jsou až až takže je anineobaluju, ach jo..............

  • lenkalvb
    lenkalvb | 18. 12. 2012 11:56

    Výborné pracny,děkuji za recept,všem moc chutnaly dávám za 1 :-[

  • Pája 15 | 13. 12. 2011 19:38

    Sojový suk je kokoska máte to tam i napsané ale může se nahradit i kokosem........ ;-) :-) :-P :-))

  • Verča | 11. 12. 2011 21:15

    sojový suk je cukrovinka podobná třeba Margot tyčince, stojí okolo 6 Kč vyrábí většinou Zora, ale v lidlu je taky mají a dobré ;-)

  • Katka126 | 9. 12. 2011 20:34

    Mužu se zeptat, co je to sojový suk?Předem děkuji za odpověď :-) Katka

  • petuna76 | 7. 12. 2011 13:40

    receptik vyborny,snad budou i tak chutnat :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Pracny
Moučníky Cukroví Pečení Děti Vánoce Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Sojový suk Tatranka Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Báječné špízy

Báječné špízy

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

116
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
104
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
42
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…
40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Hrůza na dovolené moderátora Říbala: Akutní operace manželky!

Hrůza na dovolené moderátora Říbala: Akutní operace manželky!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem
Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem
Tatrankové rohlíčky
Tatrankové rohlíčky
Tatrankové vánoční kuličky
Tatrankové vánoční kuličky
Tatranské kuře
Tatranské kuře
  • Recepty.cz
  • Tatrankové pracny-voňavé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact