• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tatrankové pracny-voňavé
Napište svůj komentář k receptu

Tatrankové pracny-voňavé

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 21
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

35 porce
    • 360
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce celá
    • 100
      g moučkový cukr
    • 250
      g tuk
    • 5
      ks tatranka 33 gramové
    • 2
      ks sojový suk
  • Na obalení:
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
100% tuk si nastrouháme na hrubém struhadle. Tatranky a sojové suky rozdrtíme v mixéru (nebo umeleme). Smícháme všechny ingredience, vytvoříme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny v chladu odpočinout. Těstem plníme pracny, pečeme v předehřáté troubě zvolna dorůžova. Ještě teplé vyklopíme z formiček, pak obalíme v cukru.

RADA: Jak na cukroví bez másla a mouky?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pracny

Pracny

Tatrankové rohlíčky

Tatrankové rohlíčky

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 9. 12. 2018 18:58

    majkl1679: ...u nás s peče kolem 20-ti druhů cukroví a více a toto z táců mizí mezi prvními :) ...každý máme prostě jiné chutě :)

  • majkl1679 | 6. 12. 2018 17:52

    Nic moc ,, ale lepší než nic

  • Jolanka | 13. 12. 2016 06:00

    Děkuji za senzační recept, pracny nám moc chutnají.

  • Podolská | 6. 12. 2016 15:00

    Jsou vynikající. Trochu mi to připomíná cukroví, které jsem pekla z toho nepovedeného. To jsem dělala z nepovedených nebo polámaných kousků, ale tohle má velmi příjemnou a nezaměnitelnou chuť.

  • Martina Kottová | 29. 11. 2016 19:10

    Jsou výborný.Děkuji za recept a dávám velkou jedničku.

  • Sasa | 20. 11. 2016 07:07

    Vcera jsme je pekla a chutnaji i manzelovi, pro kterho je nejlepsi cukrovi na kolecka nakrajena klobasa a deti jsem od krabicky musela doslova odhanet :-) tento druh se teda ujal okamzite :-)

  • recepty73
    recepty73 | 30. 11. 2015 19:43

    ...to nemám vyzkoušené, ale myslím, že kdyby se přidal jemně mletý kokos a upravila by se konzistence těsta třeba přidáním trošky másla nebo tekutiny (mléko/voda), klidně by to šlo ...já tvrdím, že všechno jde, když se chce ;-) ...také hodně záleží i na formičkách ...čím jsou prý novější tím jsou horší ...já mám formičky po prababičce a ty ani nevymazávám, ale kdysi jsem například obdržel darem (jako výhru od Hery) formičky a ty tedy letěly...

  • cheimi | 30. 11. 2015 11:17

    zdravím-hledám inspiraci-na cukroví-když nedám sojový suk-co se stane-půjsou pracny špatně vyklápět?já bych je tam nedával ale nechci to zkazit-děkuji za rychlou odpověĎ-SNAD TU JEŠTĚ JSTE -když komentáře jsou z roku 2011cheimi O:-)

  • Hanka Cibulková | 19. 11. 2015 13:59

    Jsou výborné :-) děti křičely už od dveří co jsem dělala dobrého a tak pochopitelně muselo dojít i na ochutnávání :-) .

  • Heidi | 21. 12. 2013 19:10

    Moc dobré, šly mi krásně vyklápět na rozdíl od košíčků, děkuji za recept.

  • petra | 12. 12. 2013 15:26

    dobrý den tak fakt nevím co jsem mohla udělat špatně - dalal jsem tedy klasické tatranky co mají 47 g ale dopočítala jsem se aby to vyšlo jako u vás ty horaky 33 g - může být chyba jedině v této změně, ještě jserm si o ten suk zničila robota,ale to je moje chyba - říkala jsem si,že to snad alespoň bude za to stát,ale nevoní mi to tady vůbec a manželovi ani mě nijak zvlášt nechutnají, sladké jsou až až takže je anineobaluju, ach jo..............

  • lenkalvb
    lenkalvb | 18. 12. 2012 11:56

    Výborné pracny,děkuji za recept,všem moc chutnaly dávám za 1 :-[

  • Pája 15 | 13. 12. 2011 19:38

    Sojový suk je kokoska máte to tam i napsané ale může se nahradit i kokosem........ ;-) :-) :-P :-))

  • Verča | 11. 12. 2011 21:15

    sojový suk je cukrovinka podobná třeba Margot tyčince, stojí okolo 6 Kč vyrábí většinou Zora, ale v lidlu je taky mají a dobré ;-)

  • Katka126 | 9. 12. 2011 20:34

    Mužu se zeptat, co je to sojový suk?Předem děkuji za odpověď :-) Katka

  • petuna76 | 7. 12. 2011 13:40

    receptik vyborny,snad budou i tak chutnat :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Pracny
Moučníky Cukroví Pečení Děti Vánoce Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Sojový suk Tatranka Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Chřest na másle

Chřest na másle

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

55
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
35
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační schwarzwaldský…
34
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
30
Míša řezy
Míša řezy
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Komplikace s festivalem Mezi ploty: Kapela Mydy odmítla vystoupit! Kvůli čemu?

Komplikace s festivalem Mezi ploty: Kapela Mydy odmítla vystoupit! Kvůli čemu?

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem
Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem
Tatrankové rohlíčky
Tatrankové rohlíčky
Tatrankové vánoční kuličky
Tatrankové vánoční kuličky
Tatranské kuře
Tatranské kuře
  • Recepty.cz
  • Tatrankové pracny-voňavé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact