• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tatrankové pracny-voňavé
Napište svůj komentář k receptu

Tatrankové pracny-voňavé

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 21
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

35 porce
    • 360
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce celá
    • 100
      g moučkový cukr
    • 250
      g tuk
    • 5
      ks tatranka 33 gramové
    • 2
      ks sojový suk
  • Na obalení:
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
100% tuk si nastrouháme na hrubém struhadle. Tatranky a sojové suky rozdrtíme v mixéru (nebo umeleme). Smícháme všechny ingredience, vytvoříme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny v chladu odpočinout. Těstem plníme pracny, pečeme v předehřáté troubě zvolna dorůžova. Ještě teplé vyklopíme z formiček, pak obalíme v cukru.

RADA: Jak na cukroví bez másla a mouky?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pracny

Pracny

Tatrankové rohlíčky

Tatrankové rohlíčky

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 9. 12. 2018 18:58

    majkl1679: ...u nás s peče kolem 20-ti druhů cukroví a více a toto z táců mizí mezi prvními :) ...každý máme prostě jiné chutě :)

  • majkl1679 | 6. 12. 2018 17:52

    Nic moc ,, ale lepší než nic

  • Jolanka | 13. 12. 2016 06:00

    Děkuji za senzační recept, pracny nám moc chutnají.

  • Podolská | 6. 12. 2016 15:00

    Jsou vynikající. Trochu mi to připomíná cukroví, které jsem pekla z toho nepovedeného. To jsem dělala z nepovedených nebo polámaných kousků, ale tohle má velmi příjemnou a nezaměnitelnou chuť.

  • Martina Kottová | 29. 11. 2016 19:10

    Jsou výborný.Děkuji za recept a dávám velkou jedničku.

  • Sasa | 20. 11. 2016 07:07

    Vcera jsme je pekla a chutnaji i manzelovi, pro kterho je nejlepsi cukrovi na kolecka nakrajena klobasa a deti jsem od krabicky musela doslova odhanet :-) tento druh se teda ujal okamzite :-)

  • recepty73
    recepty73 | 30. 11. 2015 19:43

    ...to nemám vyzkoušené, ale myslím, že kdyby se přidal jemně mletý kokos a upravila by se konzistence těsta třeba přidáním trošky másla nebo tekutiny (mléko/voda), klidně by to šlo ...já tvrdím, že všechno jde, když se chce ;-) ...také hodně záleží i na formičkách ...čím jsou prý novější tím jsou horší ...já mám formičky po prababičce a ty ani nevymazávám, ale kdysi jsem například obdržel darem (jako výhru od Hery) formičky a ty tedy letěly...

  • cheimi | 30. 11. 2015 11:17

    zdravím-hledám inspiraci-na cukroví-když nedám sojový suk-co se stane-půjsou pracny špatně vyklápět?já bych je tam nedával ale nechci to zkazit-děkuji za rychlou odpověĎ-SNAD TU JEŠTĚ JSTE -když komentáře jsou z roku 2011cheimi O:-)

  • Hanka Cibulková | 19. 11. 2015 13:59

    Jsou výborné :-) děti křičely už od dveří co jsem dělala dobrého a tak pochopitelně muselo dojít i na ochutnávání :-) .

  • Heidi | 21. 12. 2013 19:10

    Moc dobré, šly mi krásně vyklápět na rozdíl od košíčků, děkuji za recept.

  • petra | 12. 12. 2013 15:26

    dobrý den tak fakt nevím co jsem mohla udělat špatně - dalal jsem tedy klasické tatranky co mají 47 g ale dopočítala jsem se aby to vyšlo jako u vás ty horaky 33 g - může být chyba jedině v této změně, ještě jserm si o ten suk zničila robota,ale to je moje chyba - říkala jsem si,že to snad alespoň bude za to stát,ale nevoní mi to tady vůbec a manželovi ani mě nijak zvlášt nechutnají, sladké jsou až až takže je anineobaluju, ach jo..............

  • lenkalvb
    lenkalvb | 18. 12. 2012 11:56

    Výborné pracny,děkuji za recept,všem moc chutnaly dávám za 1 :-[

  • Pája 15 | 13. 12. 2011 19:38

    Sojový suk je kokoska máte to tam i napsané ale může se nahradit i kokosem........ ;-) :-) :-P :-))

  • Verča | 11. 12. 2011 21:15

    sojový suk je cukrovinka podobná třeba Margot tyčince, stojí okolo 6 Kč vyrábí většinou Zora, ale v lidlu je taky mají a dobré ;-)

  • Katka126 | 9. 12. 2011 20:34

    Mužu se zeptat, co je to sojový suk?Předem děkuji za odpověď :-) Katka

  • petuna76 | 7. 12. 2011 13:40

    receptik vyborny,snad budou i tak chutnat :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Pracny
Moučníky Cukroví Pečení Děti Vánoce Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Sojový suk Tatranka Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Lasagne s masem a žampiony

Lasagne s masem a žampiony

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

150
Dýňová tortila
Dýňová tortila
89
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
46
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
42
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
36
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem
Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem
Tatrankové rohlíčky
Tatrankové rohlíčky
Tatrankové vánoční kuličky
Tatrankové vánoční kuličky
Tatranské kuře
Tatranské kuře
  • Recepty.cz
  • Tatrankové pracny-voňavé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact