Vyšleháme z bílků sníh. Ušleháme vejce s cukrem, přidáme mléko a po troše olej. Do směsi přisypeme na struhadle nastrouhané tatranky, mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec sníh. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 50 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alena Kovářová
|27. 5. 2007 19:09
Dnes jsem pekla. Čekala jsem , že bábovka bude trochu výraznější, ale jinak je dobrá.
Magda
|12. 3. 2007 07:39
Není špatná, ale zase nic extra. Taková normální bábovka.
jarmila
|8. 3. 2007 08:20
Bábovka se zdařila, je chutná a opravdu voní po Tatrankách.Došlo mléko,tak jsem ho část nahradila vaječných koňakem,a taky pro zdravější pečení jsem část mouky nahradila špaldovou.
Anonym
|5. 3. 2007 14:30
Ano vymazávám i vysypávám,změklou heru vyšlehám se žloutky a cukrem a přidám vše ostatnín a nakonec sníh.Občas na vychladlí korpus dam nějakyý krém a nebo jen posypu moučkou.
Sísa
|5. 3. 2007 12:55
Chci se zeptat paní Vlasty, jestli vymazává a vysypává plech. Dík
Vlasta Vejvodova
|5. 3. 2007 11:39
Také dělávám,ale na plech,místo oleje dávám 250 g hery a 350 g pol.mouky,3 dcl mléka,jinak vše stejně.Je to opravdu moc dobrá buchtička,vláčná.Doporučuji všem.