• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tatarský biftek je lahůdka, kterou si můžete dochutit celou řadou surovin od nezbytné hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční. V našem receptu můžete vyzkoušet verzi s okurkou, kapary a kapkou brandy.

Suroviny

4 porce
  • česká verze...
    • cibule (jemně nakrájená)
    • česnek (na potření topinek)
    • worcestrová omáčka
    • mletá paprika
    • hořčice
    • kečup
    • sůl
    • 4
      ks žloutek
    • pepř mletý
    • 400
      g hovězí maso (svíčková, nebo hovězí zadní)
    • okurka
    • dijonská hořčice
    • kapary
    • brandy (stopička)

Postup přípravy receptu

1
Připravené maso rozemelte nebo uškrábejte a upravte přibližně do tvaru bochánku (v restauracích je často formují pomocí tvořítka) a rozdělte na talíře či misky. Do důlku nahoře vyklepněte žloutek, který si hosté sami vmíchají do masa spolu s ostatními dochucovadly. Ta dejte do misek okolo, nebo můžete maso umístit na větší talíř a dochucovací přísady rozložit okolo. K francouzské verzi podávejte nasucho opečené plátky baget nebo toasty, k české neodmyslitelně patří česnekové topinky, které se tatarákem potírají.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tatarák z čerstvého lososa

Tatarák z čerstvého lososa

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Tataráčky z mušlí a manga

Tataráčky z mušlí a manga

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • matejh | 6. 6. 2017 10:27

    Mňam, tatarák je můj oblíbený recept

  • LUK | 23. 2. 2013 18:02

    CESKY RECEPT STOKRAT LEPSI... KYYELE OKURKY DO TATARAKU-NESMYSL-PRETLUCOU ZBYTECNE OSTATNI INGREDIENCE...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 11. 2011 12:10

    Já dávám přednost české klasice, s kapary a okurkami nám to tak nechutná ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Syrové Česko Francie USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Česnek Cibule Dijonská hořčice Hořčice Hovězí maso Kapary Kečup Mletá paprika Okurka Pepř mletý Sůl Worcestrová omáčka Žloutek

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Karibská kuřecí stehna

Karibská kuřecí stehna

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Mrkvové šátečky s povidly

Mrkvové šátečky s povidly

Jednoduchá žampionová směs

Jednoduchá žampionová směs

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

168
Dýňová tortila
Dýňová tortila
136
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
112
Máslové řízky
Máslové řízky
40
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a…
33
Makovec raz dva - výborný
Makovec raz dva - výborný

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Tatarská pomazánka na topinky
Tatarská pomazánka na topinky
Tatarský biftek
Tatarský biftek
Tatarský biftek II.
Tatarský biftek II.
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem
Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
  • Recepty.cz
  • Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact