Správný tatarák je o výběru, každý si namíchá co mu chutná a jesli si tam šoupne kari nebo sardelku je jeho věc.
Abysme neměli dříve vlka nežli večeři 8-)jinak jak říkají ostatní -nesmysly :-( už bez sardele,kari-to snad je možné jen v indické kuchyni-je sotva cítit chuť masa.Nemůžu to už vidět jak v našich luzích kdeco zprznime!Třeba čemu jsme schopni říkat "čína " apod.
jen hovado muze dat do tataraku sardelovou pastu!!!!!!?naskrabej si tam sardele umelce :-D :-D :-D :-D :-D
Dělám tatarák pravidelně a tyhle hnusy tam určitě nedávám / sardelová pasta, atd. // to už tam můžu dát krém na boty. Nepoužívám svíčkovou ,ale maso z krku ,označované jako péro ,dvakrát umelu a je to špička za sranda cenu. Před několika lety jsem se poučil od řezníka .
Proboha a kde zůstane ta chuť masa? snad jen žloutek, cibule blá, dobrá červená paprika jemná, zelený pepř, trocha jemné hořcice, kdo musí trochu velmi kvalitního kečupu, a kdo má rád trochu kapar. česnek na topinku, ale v každém případě musí ůstat chuť masa.
Škoda masa na takovou matlanici =-O Hlavně je mi líto, těch, kteří z neznalosti si tu patlaninu umíchají.Takové recepty by se neměli vůbec zveřejňovat ! Příspěvek od Laaila ani SOJOVKA tam nepatří !
Chodíme na tatarák do restaurace, kde dostaneme jen hromádku masa a spoustu mističek, pak si každý umíchá jaký chce ;), žádná pravidla a normy, jen pohoda a klídek.
Škrábané maso je lepší než mleté, sardelku jsme ještě nezkoušeli, jinak dochucujem podle nálady.
Někdo mě do tataráku namíchat rovnou kečup,tak mě asi jebne!!!!!!!!!!!!!!
Teda NIKDY jsem neviděla ani neslyšela, že by dával někdo do tataráku kari, kmín a sardelovou pastu, to je teda pěkná prasárna! :-$ Naopak do tataráku patří trocha Worchesteru, sojovky, cibule, pepře, hořčice, kečup, tabasco a žloutek:) <:-) Samozřejmě...recepty každého se krapet liší, ale výše zmíněné tam skutečně nemá co dělat.
souhlasim je to ta nejsvetsi hovadina co jsem kdy slysel stejne tak sardelova pasta..fuuuj az se mi chce brecet takhle zmrsit hovezi svickovou :'(
tatarák máme rádi, jednou jsme ho dělali i doma a dalo se to máme ještě nějaké nápady když to bude dobré tak dáme vědět
cury ne a sardelovou pastu taky ne tu si muže namazat tvurčí tak na sebe a jít se opalovat
:'( nameleme treba 20 krat ten kdo to psal at vrátí výučák
jojo vole
Asi má být: "Maso naškrábeme nebo dvakrát umeleme ..."
Hořčice je do toho super, dodá šmrnc
Ale jo, patří!
Zajímalo by mě, jak podle tohoto receptu lze 2x naškrábat maso :-) Jinak topinky dělám na hulváta přímo na sklokeramické desce bez tuku a až následně je trošku potřu sádlem. Za topinku z friťáku bych kuchaře nechal zastřelit před nastoupenou jednotkou :-) :-)
Olej se vmíchává do masa /pouze kvalitní a malé množství/ topinky jedině na sucho v troubě - protože při konzumaci vinikne víc chuť masa a necítíte tuk z topinek. KARI - úplný nesmysl :-((( je tak aromatické, že přerazí chuť ostatních surovin. NIKDY JSEM NESLYŠEL A NEVIDĚL POUŽÍTÍ KARI V TATARÁKU. Čusík L.k.
...sám tatarák nejím, ale nevadí mi ho připravit, dělám ho stejně jako Ty, s Worcestrem, bez sardelky a kari..., vždycky zmizí hned i s tácem topinek...
Tatarák máme rádi, nedávám sardelovou pastu, kečup a hořčici přidávám přiměřeně, olej je míněn asi na opékání topinek. Karí koření záleží na chuti každého, já ho taky vynechávám. Naopak je dobré přidat pár kapek Worchesteru ;-)
Díky za vyhledání duplicity, recept v tomto odkazu jsem dal do soukromých.
Pro adminy: tento recept je tu dvakrát http://www.recepty.cz/recept/tatarak-61971, tak by bylo dobré to nějak sloučit!!!
mas pravdu....je to prehnane s tym tatarakom...blazni co tomu nerozumia...mam rad tatarak...ale jednoduchy...stary recept a nie ty sracky teraz..
Sardel. pasta,kari a olej pocho ne, ale my dáváme do tataráku ještě trochu majolky.Neškrábeme to ze svíčkové, ale z tataráčku ve střívku z obchodu. A cibuli buď na malé kousky,i naťovou, nebo cibulovou pastu. Výtečný je tatarák z plátku chlazeného lososa.Maso je měkké,lahodné a asi i zdravější. Ještě jsme to zkoušeli z rozmixované uvařené hlívy, taky to jde.
Já teda nevím ,ale souhlasím s tím ,že do tataráku ryba (sardelová pasta) vůbec nepatří!!!!!!
Pravý tataráček si kdysi, milí kritici, dělali mongolští jezdci tak, že si strčili kus masa pod sedlo svého koně a řádně ho tak naklepali. Kdepak mletí!
Já myslím, že tam patří všechny ingredience, které autor uvádí. Jen se to v tom případě rozhodně nejmenuje "tatarák" :-))) To je urážka tohoto pokrmu :-) Pravý tataráček je jenom jeden a ten my - kuchaři a kuchařky udělat umíme ;-) Mějte se krásně!
Tohle je šílený recept, ale přečtěte si "Tatarský biftek speciál", to je daleko šílenější. Whisky, provensálské koření, Rama. Tam už chybí jen trocha máku na posypání, trocha smetany na zalití a všechny se žampiony zapéci v mikrovlnce. To vám opravdu chodí tak málo receptů, že musíte uveřejnit každou slátaninu?
Čtu a nestačím se divit. Pravda každý si může dělat co mu chutná. U některých tradičních receptů s dlouhou historií by měl být ovšem ponechán techn. postup a suroviny. tento recept opravdu nelze považovat za tatarák jak by měl být. Chybí worchester a pepř. Nadbytečný je stolní olej, kmín, sardelová pasta( nechápu) a hlavně kari. Tato chuť musí být šílená pro všechny milovníky této úpravy hov. masa.
Dobrý večer.tady kuchař z moravy,Ten stolní olej, kari a sardelová pasta.........To by nam páni hsti asi z hospody utekli!!!!!!!a paní tereza ma pravdu.
kečup rozhodně ano .....ale sardelová pasta, okurky ani kari do tataráku opravdu nepatří!!!!!!!!!!!To je gastrouhylárna.
česnek, sardelová pasta, okurky ani kari do tataráku opravdu nepatří. Česnekem se potírá topinka (nedává se do tataráku jako ingredience), tatarák se roztírá na topinku, je to chutnější a komu česnek dobře nedělá, topinku nečesnekuje a tatarák si může dát.
Jeden recept na tatarák už je, aj tam je diskusia k tomu, čo tam patrí a čo nie. Tatarák sa robí naškrabaním kvalitnej sviečkovej, z ktorej sa urobí malý bochníček ( ako veľká fašírka ) s jamkou uprostred, do nej sa vklepne žĺtok. Všetky príchute sa podávajú zvlášť a každý stolovník si ich namieša podľa chuti.Ale sardelová pasta tam skutočne nepatrí. Podáva sa s hriankami.
Sardelová pasta a kari korenie tam nemá čo hľadať
Dotaz na autora , od které doby se dává do tatarskeho bifteku SARDELOVA PASTA ?
No s tim kecupem ja take souhlasim. Souhlasila bych i s horcici, ale kari to neeeeeeeee. No a jeste by to nezkazila ani trocha cesneku. Worcester je taky dobrej
hrůza
Dle mě tam nepatří hořčice,kari ani sardelka,dávám wolcestr a trochu bílého pepře, jinak vše ano.Už se těším .Mňam!
kečup tam patří ! Ale musí tam být ješ tě worcester a asi bych nedával tu sardelku a kariFrant
Do tataráku kečup nepatří!!!!!!Brrrrrrrrrr