• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tatarka trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Tatarka trochu jinak

autor: machule
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tatarka trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce lák z okurek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks nakládané okurky
    • 1
      ks cibule menší

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájet, okurku nastrouhat a vše smíchat. Tento recept jsem dostala od kamarádky. Dělávám ho někdy místo tatarky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hedvika | 17. 1. 2007 22:08

    Přidala jsem recept,myslím,že dobrý a zatím neprošel!! Děkuji...

  • Hana vac. | 17. 1. 2007 20:04

    Ja delam majolku tak ze rucnim mixerem mixuji cela dve vajicka se spetkou soli a spetkou cukru a trochou oleje.Jednou rukou drzim mixer a druhou pomalu prilevam olej dokud to neni dostatecne huste.Nebojte se udelat hodne hustou,dokud se netvaruji okolo mixeru kopecky.Na dochuceni pro tatarku nastrouham kousicek cibule(horkne,ale to nevadi,proto jen malinko)potom nastrouham 4-5 kys.okurek.Pridam:sul ,pepr,1 vrchovatou lzicku horcice,malinko octa(1 lzicku asi).Vse promichat rucne a je to.Je vazne vyborna,mam s ni velke uspechy.

  • Hedvika | 17. 1. 2007 16:16

    Poslala jsem malinko jinou verzi pod názvem "Tatarka ze zakysky" .Přidávám hodně kapary a pak to má šmrnc.Vyzkoušejte,je to příjemné zpestření mezi majonézami.

  • Andra | 17. 1. 2007 14:13

    Keď som sa učila variť, chcela som si robiť majonézu sama, ale vždy sa mi zrazila. Až raz mi poradil kolega, ktorého koníčkom bolo varenie nasledovný recept:1žĺtok a 1 čajovú lyžičku plnotučnej horčice dať do porcelánovej misky a miešať ručne vareškou. Postupne pridávať olej (netreba ho kvapkať, môže sa po malých množstvách - cca 1 čaj. lyžička prilievať) za stáleho miešania - po naliatí oleja zrýchliť miešanie. Ja som robila väčšinou z 2-3 dl oleja. Trvalo mi to maximálne 15 minút. Odvtedy som majonézu robila už len podľa tohto receptu a vždy sa mi podarila. Ak sa náhodou majonéza aj zrazí, stačí pridať ďalší žĺtok a rozmiešať.Dnes kupujem hotovú majonézu, ale ak náhodou nemám doma v zásobe, použijem tento recept. Ak chcete, vyskúšajte.

  • Miroslava Severová | 17. 1. 2007 12:37

    To mi připomnělo, kdysi jsem dělala majolku takto : do el. mixeru (co je na robotu), jsem nalila asi tak 1/8 l mléka, maličko přisolila a trochu bílého pepře. Rozmixovala a pak za stálého mixování přikapávala olej. Krásně to zhoustlo a byla majolka bez vajec. Pak se mi to parkrát nepovedlo - nezhoustlo, a tak jsem to přestala dělat.

  • Airan | 17. 1. 2007 12:12

    Obcas to taky delam jako Inka, jen okurky krajim na jemno, nestrouham (zbytecne to zredi) Obcas jako Andra, jen majolku micham napul se smetanou. Oboji je dobre:-))

  • Andra | 17. 1. 2007 09:49

    Podobne robím tatarku, ale bez oleja a namiesto kyslej smotany použijem majonézu light.

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Lák z okurek Nakládané okurky Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vegeta Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Kubánský dort

Kubánský dort

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

97
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
90
Halloumi z grilu na salátu
Halloumi z grilu na…
71
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
40
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
29
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Tatarka trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact