• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tatarák pro vegetariány
Napište svůj komentář k receptu

Tatarák pro vegetariány

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tatarák pro vegetariány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 0,50
      ks celer
    • 3
      ks červená paprika
    • 1
      kostka masox
    • 50
      g tvrdý sýr
    • hladká mouka
    • 3
      lžíce hořčice
    • 2
      lžíce paprika - sladká
    • 2
      lžíce drcený kmín
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • česnek

Postup přípravy receptu

1
Zapneme troubu na maximum, současně nakrájíme 2 cibule a na hrubém struhátku nastrouháme 2 mrkve a polovinu středně velkého celeru. Když se trouba zahřeje, dáme do ní na rošt 3 papriky. Na jedné pánvi smažíme na oleji nakrájenou cibuli a na druhé celer s cibulí. Nakrájenou kostku masoxu přelijeme 1 dl vařící vody, a když celer s cibulí změkne, přelijeme ho rozpuštěným masoxem. Když papriky začínají ztrácet tvar, přepneme troubu na gril a grilujeme ze všech stran, klidně až do zčernání slupky.
2
Potom je necháme zapařit v mikrotenovém pytlíku, po částečném zchladnutí oloupeme slupku, zbavíme je jader a rozmixujeme. Cibule stále hnědne a celer s mrkví občas podlijeme vodou, aby se nepřipálil. Když cibule dosáhne světle hnědé barvy, přehodíme ji do pánve s celerem a mrkví a vše zalijeme rajčatovým sugem a rozmixovanými paprikami. Přidáme na jemno rozstrouhaný sýr (jen pro zahuštění) a pokud je směs stále příliš řídká, poprášíme ji hladkou moukou a po propaření zamícháme. Ostatní ingredience (sladká paprika, najemno nakrájená třetí cibule, kmín, pepř, hořčice) přidáme v množství, které nám vyhovuje. Úplně nakonec přidáme worchester, nejdříve méně, přidat se dá vždycky.
3
Směs je možno mazat na topinky s česnekem teplou i studenou. Recept je ve vývoji, příště zkusím přidat k celeru a mrkvi na drobno nakrájenou kapustu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák nejen pro vegetariány

Květák nejen pro vegetariány

Tatarák s kapary

Tatarák s kapary

Domácí tatarák s chlebovými chipsy

Domácí tatarák s chlebovými chipsy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nati | 10. 10. 2014 12:51

    taky mě to pobavilo :D

  • ondra | 11. 4. 2014 16:28

    Pan Aleš Štrunc je zřejmě odborník! ;-) Existují masožravci, vegetariání, vegani, vitariáni....ale rozhodně neexistuje nic, čemu by se dalo říkat neortodoxní vegetariáni. Člověk, co je vegetariánem nejí nic, co pochází z mrtvých zvířat. Tedy ani hovězí masox. Pokud ho jí, těžko se může nazývat vegetariánem. Trochu se zamyslete, než ze sebe vyloudíte takový blábol.

  • vegetarián | 5. 12. 2010 14:59

    Pro vegetariány asi těžko s tím masoxem :-DDDDD Tak jak někdo může nazvat totot jídlo jako vegetarinská a ještě tatarák :DDDDD

  • Aleš Štrunc | 9. 8. 2007 15:09

    Sugo je v podstatě protlak, někdy hrubší, dává se to na pizu. Jídlo pro vegetariány to je, nesmí jít o vegetariány ortodoxní, kteří nesnesou pár gramů hovězího vývaru.

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:23

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:23

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:22

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:22

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:21

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • Lenka | 1. 8. 2007 10:18

    Sugo bude asi protlak, nebo nějaká ochucená rajčatová omáčka...Spíš je legrační, když vegetarián použije masox...

  • Zdena z JM | 1. 8. 2007 09:32

    No po pravdě řečeno - vypadá to,že by to mohlo být docela dobré,ale té práce a toho nádobí.A co je to rajčatové sugo?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Grilování Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená paprika Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Hořčice Masox Mrkev Paprika - sladká Pepř mletý Tvrdý sýr Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolicová polévka se žampiony

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

72
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
50
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
49
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
34
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Tatarák pro vegetariány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact