• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Taštičky z křehkého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Taštičky z křehkého těsta

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Taštičky z křehkého těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g tvaroh jemný
    • 250
      g tuk na pečení
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 300
      g nákládané žampiony
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vymícháme těsto, dáme do chladničky na 1 hod. odpočinout. Vyválíme 5 mm silné, vykrájíme kolečka s průměrem asi 6 cm, na každé položíme náplň, přehneme a okraje spojíme. Potřeme vajíčkem, posypeme sezamem a upečeme.
2
Náplň: na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, podusíme, dokud se voda nevypaří. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí. Přidáme sekanou nať a necháme vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi

Koláč z křehkého těsta s ricottou a…

Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem

Koláč z křehkého těsta s ricottou a…

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alžběta | 21. 2. 2014 13:45

    Jak dlouho se těsto peče?

  • Senza Jenka | 10. 4. 2013 07:53

    Nevím jaký tuk a jaký tvaroh používáte, ale těsto bylo hrozně mazlavé a musela jsem do něj přidávat mouku.

  • Leňourek | 12. 5. 2012 17:21

    Výborné!!! Já do nich dělám rychlou špenátovou nápň: špenát, sůl, česnek a cotage a můžem se po tom všichni doma "užrat" O:-)

  • Tereza J. | 4. 6. 2008 18:36

    Pravdaže nie, huby možno použiť akékoľvek:)))

  • Ladislav Dorazin | 4. 6. 2008 18:25

    Tak takové věci by asi člověk neměl číst večer,co,Terezko?Vypadá to moc dobře,asi se to zítra pokusím uklohnit.Myslím,že by nevadily ani normální,jakékoliv houby,ty mám doma.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Z hub Pečivo Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Nákládané žampiony Pepř mletý Petrželová nať Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Tuk Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Bůčková roláda v alobalu

Bůčková roláda v alobalu

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

123
Dýňové latte
Dýňové latte
77
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
66
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
51
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
37
Smažené nudle s krůtím masem
Smažené nudle s krůtím…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 25. 9. 2025: Kdo si dá všechny věci do pořádku a kdo sklidí zasloužený úspěch?

Denní horoskop na čtvrtek 25. 9. 2025: Kdo si dá všechny věci do pořádku a kdo sklidí zasloužený úspěch?

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Kauza »únosu« slavného režiséra: Jan Čenský brání Adamce! Nevěří posudku jeho ženy

Kauza »únosu« slavného režiséra: Jan Čenský brání Adamce! Nevěří posudku jeho ženy

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami
Taštička z listového těsta s pudinkem a…
Taštičky plněné jablky a sýrem
Taštičky plněné jablky a sýrem
Tataráčky z mušlí a manga
Tataráčky z mušlí a manga
Tatarák s kapary
Tatarák s kapary
Tatarák z čerstvého lososa
Tatarák z čerstvého lososa
  • Recepty.cz
  • Taštičky z křehkého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact