• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Taštičky z křehkého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Taštičky z křehkého těsta

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Taštičky z křehkého těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g tvaroh jemný
    • 250
      g tuk na pečení
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 300
      g nákládané žampiony
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vymícháme těsto, dáme do chladničky na 1 hod. odpočinout. Vyválíme 5 mm silné, vykrájíme kolečka s průměrem asi 6 cm, na každé položíme náplň, přehneme a okraje spojíme. Potřeme vajíčkem, posypeme sezamem a upečeme.
2
Náplň: na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, podusíme, dokud se voda nevypaří. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí. Přidáme sekanou nať a necháme vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi

Koláč z křehkého těsta s ricottou a…

Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem

Koláč z křehkého těsta s ricottou a…

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alžběta | 21. 2. 2014 13:45

    Jak dlouho se těsto peče?

  • Senza Jenka | 10. 4. 2013 07:53

    Nevím jaký tuk a jaký tvaroh používáte, ale těsto bylo hrozně mazlavé a musela jsem do něj přidávat mouku.

  • Leňourek | 12. 5. 2012 17:21

    Výborné!!! Já do nich dělám rychlou špenátovou nápň: špenát, sůl, česnek a cotage a můžem se po tom všichni doma "užrat" O:-)

  • Tereza J. | 4. 6. 2008 18:36

    Pravdaže nie, huby možno použiť akékoľvek:)))

  • Ladislav Dorazin | 4. 6. 2008 18:25

    Tak takové věci by asi člověk neměl číst večer,co,Terezko?Vypadá to moc dobře,asi se to zítra pokusím uklohnit.Myslím,že by nevadily ani normální,jakékoliv houby,ty mám doma.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Z hub Pečivo Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Nákládané žampiony Pepř mletý Petrželová nať Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Tuk Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí na smetaně s ananasem

Kuřecí na smetaně s ananasem

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Italská pomazánka

Italská pomazánka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

84
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou
Květákové placičky se…
18
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
18
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Geňova ex Finková: Druhá svatba nebude! Partner je stále ženatý...

Geňova ex Finková: Druhá svatba nebude! Partner je stále ženatý...

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami
Taštička z listového těsta s pudinkem a…
Taštičky plněné jablky a sýrem
Taštičky plněné jablky a sýrem
Tataráčky z mušlí a manga
Tataráčky z mušlí a manga
Tatarák s kapary
Tatarák s kapary
Tatarák z čerstvého lososa
Tatarák z čerstvého lososa
  • Recepty.cz
  • Taštičky z křehkého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact