• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Taštičky z křehkého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Taštičky z křehkého těsta

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Taštičky z křehkého těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g tvaroh jemný
    • 250
      g tuk na pečení
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 300
      g nákládané žampiony
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vymícháme těsto, dáme do chladničky na 1 hod. odpočinout. Vyválíme 5 mm silné, vykrájíme kolečka s průměrem asi 6 cm, na každé položíme náplň, přehneme a okraje spojíme. Potřeme vajíčkem, posypeme sezamem a upečeme.
2
Náplň: na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, podusíme, dokud se voda nevypaří. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí. Přidáme sekanou nať a necháme vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi

Koláč z křehkého těsta s ricottou a…

Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem

Koláč z křehkého těsta s ricottou a…

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alžběta | 21. 2. 2014 13:45

    Jak dlouho se těsto peče?

  • Senza Jenka | 10. 4. 2013 07:53

    Nevím jaký tuk a jaký tvaroh používáte, ale těsto bylo hrozně mazlavé a musela jsem do něj přidávat mouku.

  • Leňourek | 12. 5. 2012 17:21

    Výborné!!! Já do nich dělám rychlou špenátovou nápň: špenát, sůl, česnek a cotage a můžem se po tom všichni doma "užrat" O:-)

  • Tereza J. | 4. 6. 2008 18:36

    Pravdaže nie, huby možno použiť akékoľvek:)))

  • Ladislav Dorazin | 4. 6. 2008 18:25

    Tak takové věci by asi člověk neměl číst večer,co,Terezko?Vypadá to moc dobře,asi se to zítra pokusím uklohnit.Myslím,že by nevadily ani normální,jakékoliv houby,ty mám doma.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Z hub Pečivo Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Nákládané žampiony Pepř mletý Petrželová nať Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Tuk Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudlová polévka s mrkví

Nudlová polévka s mrkví

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

46
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Herec Zdeněk Žák zuří: Blanarovičová ho vyšoupla z Konzervatoře!

Herec Zdeněk Žák zuří: Blanarovičová ho vyšoupla z Konzervatoře!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Další doporučené recepty:

Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami
Taštička z listového těsta s pudinkem a…
Taštičky plněné jablky a sýrem
Taštičky plněné jablky a sýrem
Tataráčky z mušlí a manga
Tataráčky z mušlí a manga
Tatarák s kapary
Tatarák s kapary
Tatarák z čerstvého lososa
Tatarák z čerstvého lososa
  • Recepty.cz
  • Taštičky z křehkého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact