• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Taštičky z křehkého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Taštičky z křehkého těsta

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Taštičky z křehkého těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g tvaroh jemný
    • 250
      g tuk na pečení
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 300
      g nákládané žampiony
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vymícháme těsto, dáme do chladničky na 1 hod. odpočinout. Vyválíme 5 mm silné, vykrájíme kolečka s průměrem asi 6 cm, na každé položíme náplň, přehneme a okraje spojíme. Potřeme vajíčkem, posypeme sezamem a upečeme.
2
Náplň: na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, podusíme, dokud se voda nevypaří. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí. Přidáme sekanou nať a necháme vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi

Koláč z křehkého těsta s ricottou a…

Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem

Koláč z křehkého těsta s ricottou a…

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alžběta | 21. 2. 2014 13:45

    Jak dlouho se těsto peče?

  • Senza Jenka | 10. 4. 2013 07:53

    Nevím jaký tuk a jaký tvaroh používáte, ale těsto bylo hrozně mazlavé a musela jsem do něj přidávat mouku.

  • Leňourek | 12. 5. 2012 17:21

    Výborné!!! Já do nich dělám rychlou špenátovou nápň: špenát, sůl, česnek a cotage a můžem se po tom všichni doma "užrat" O:-)

  • Tereza J. | 4. 6. 2008 18:36

    Pravdaže nie, huby možno použiť akékoľvek:)))

  • Ladislav Dorazin | 4. 6. 2008 18:25

    Tak takové věci by asi člověk neměl číst večer,co,Terezko?Vypadá to moc dobře,asi se to zítra pokusím uklohnit.Myslím,že by nevadily ani normální,jakékoliv houby,ty mám doma.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Z hub Pečivo Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Nákládané žampiony Pepř mletý Petrželová nať Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Tuk Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

129
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
39
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
28
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Hvězda Ulice Holíková a princ ze Zakletého pírka: Čekají první dítě!

Hvězda Ulice Holíková a princ ze Zakletého pírka: Čekají první dítě!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami
Taštička z listového těsta s pudinkem a…
Taštičky plněné jablky a sýrem
Taštičky plněné jablky a sýrem
Tataráčky z mušlí a manga
Tataráčky z mušlí a manga
Tatarák s kapary
Tatarák s kapary
Tatarák z čerstvého lososa
Tatarák z čerstvého lososa
  • Recepty.cz
  • Taštičky z křehkého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact